Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    May 2012
    Posts
    174
    Rep Power
    0

    Advance 4235 E840-000 code

    Anyone have this problem? I replaced the fuser shutter motor and will change the home sensor tomorrow but I am not confident it's the sensor.

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Kumasi Ashanti
    Posts
    100
    Rep Power
    0

    Re: Advance 4235 E840-000 code

    Quote Originally Posted by campy View Post
    Anyone have this problem? I replaced the fuser shutter motor and will change the home sensor tomorrow but I am not confident it's the sensor.
    Hello,
    You mentioned that you replaced the fuser shutter motor. Was it showing the same code before you replaced it?
    If the home sensor is off, it will show the same error. This is because even though the shutter might be working, the sensor is not sending a signal of home position of the shutter. The fixing film edge shutter and the motor returns the same code when they are off. Don't also forget about the connections to the DC Board.

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    May 2012
    Posts
    174
    Rep Power
    0

    Re: Advance 4235 E840-000 code

    Quote Originally Posted by Andyboachie View Post
    Hello,
    You mentioned that you replaced the fuser shutter motor. Was it showing the same code before you replaced it?
    If the home sensor is off, it will show the same error. This is because even though the shutter might be working, the sensor is not sending a signal of home position of the shutter. The fixing film edge shutter and the motor returns the same code when they are off. Don't also forget about the connections to the DC Board.
    The code was there before I replaced it. The right rail that it mounts to was broken on the rear side just below the mounting screw so I thought that was it. The rail is not in stock with Canon so I had to glue it, but I am going back with a sensor. I also read last night that the fixing film may be torn so I will check that today.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here