Thanks Thanks:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    East Kalimantan
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Hello Dear All,

    I have problem with my copier Canon IRA C5235 where the yellow color or the picture contents yellow will not printed on the paper. I have select mode one color, that is yellow, the result is blank meanwhile for other such cyan, blue etc is ok.
    I have already replaced new yellow developer than the result is still blank. I also check in service menu by pressing *28* then check for the part check, the result is ok. I found some thing wrong when go to Function, Misc-P--> Misc-P --> AT-IMG-X reported NG!

  2. #2
    Service Manager 2,500+ Posts
    Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    4,642
    Rep Power
    75

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Quote Originally Posted by jacob234 View Post
    Hello Dear All,

    I have problem with my copier Canon IRA C5235 where the yellow color or the picture contents yellow will not printed on the paper. I have select mode one color, that is yellow, the result is blank meanwhile for other such cyan, blue etc is ok.
    I have already replaced new yellow developer than the result is still blank. I also check in service menu by pressing *28* then check for the part check, the result is ok. I found some thing wrong when go to Function, Misc-P--> Misc-P --> AT-IMG-X reported NG!
    did you clean the toner supply area?
    did you verify that the laser is working...


    so little info .... too many questions

    PhilB " The Dentist"

  3. #3
    Senior Tech 250+ Posts MunsterTech's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    limerick
    Posts
    287
    Rep Power
    12

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    check the coupling on the yw dev assy, its like a mini propeller , they can break or come loose so you get no drive to the dev

  4. #4
    Service Manager 2,500+ Posts
    Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    copier tech's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    London
    Posts
    3,449
    Rep Power
    64

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Quote Originally Posted by MunsterTech View Post
    check the coupling on the yw dev assy, its like a mini propeller , they can break or come loose so you get no drive to the dev
    I agree, take out the process unit, check the Yellow dev drive coupling compare it to the other drives they do break.
    Let us eat, drink, and be merry, because tomorrow we may die!

    www.copierfirmware.co.uk

  5. #5
    Technician
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    East Kalimantan
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Dear PhilB,

    Did you mean hoper and botle base assembly area? I did not clean this area. It's look clean.
    I checked laser by pressing *28* then ---> System level 2 ---Laser then LD-ADJ-Y then i heard sound indicated laser was working then the result is OK for each color.
    -----System level 1 ---> DPC--> DRMSETY ---> OK others are OK
    -----System level 1 ---INSTAL-INISETY check developer --->OK
    -----System level 1 --->MISC P--> AT-IMG-X ----> NG!
    I did for followings,
    Replacing new Y developer --> yes
    Replacing new opc drum --> Yes
    Replacing new belt transfer ---> Yes


    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    did you clean the toner supply area?
    did you verify that the laser is working...


    so little info .... too many questions

    PhilB " The Dentist"

  6. #6
    Technician
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    East Kalimantan
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Dear Friend,

    I check the developer by using *28* System level 1--INISETY--Check developer the result OK. Then I open process unit, I saw toner go down to developer and this new developer has yellow toner at magnetic roller.

    Quote Originally Posted by MunsterTech View Post
    check the coupling on the yw dev assy, its like a mini propeller , they can break or come loose so you get no drive to the dev

  7. #7
    Service Manager 2,500+ Posts
    Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    4,642
    Rep Power
    75

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Quote Originally Posted by jacob234 View Post
    Dear PhilB,

    Did you mean hoper and botle base assembly area? I did not clean this area. It's look clean.
    I checked laser by pressing *28* then ---> System level 2 ---Laser then LD-ADJ-Y then i heard sound indicated laser was working then the result is OK for each color.
    -----System level 1 ---> DPC--> DRMSETY ---> OK others are OK
    -----System level 1 ---INSTAL-INISETY check developer --->OK
    -----System level 1 --->MISC P--> AT-IMG-X ----> NG!
    I did for followings,
    Replacing new Y developer --> yes
    Replacing new opc drum --> Yes
    Replacing new belt transfer ---> Yes
    Yes everything from bottle to dev inlet.. it might seem like its putting toner in dev..may not be enough
    .def check gears on dev as others have said.
    Does yellow show on belt if you do a stop test?

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk

  8. #8
    Technician
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    East Kalimantan
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Dear Friend,

    Before install new developer, I did not se any yellow color or magnet powder onf magnetic roller sruface. After install it, and do intial developer in service menu (*28)* tehe resuli--> ok. I open process unit then I saw the all surface of magnetic roller filled by both magnetic powder and toner be spread evenly ( proportional). I diassmbky the developer to check coupling then comapre with another deveoper, It same and trying to rotate it, developer's coupling work properly.


    Quote Originally Posted by copier tech View Post
    I agree, take out the process unit, check the Yellow dev drive coupling compare it to the other drives they do break.

  9. #9
    Technician
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    East Kalimantan
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    Dear Friend,

    I di not see yellow on belt but I see on developer and drum area


    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    Yes everything from bottle to dev inlet.. it might seem like its putting toner in dev..may not be enough
    .def check gears on dev as others have said.e
    Does yellow show on belt if you do a stop test?

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk

  10. #10
    Technician
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    East Kalimantan
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Re: Yellow colour is missing when printing on Canon IR Adv C5235

    I have checked the coupling, there is no broken and work properly

    Quote Originally Posted by jacob234 View Post
    Dear Friend,

    I check the developer by using *28* System level 1--INISETY--Check developer the result OK. Then I open process unit, I saw toner go down to developer and this new developer has yellow toner at magnetic roller.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here