Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: canon iR 3530

  1. #1
    willy brown
    Guest

    canon iR 3530

    I Am Trying To Laod The Software On The Ir 3530 Canon Copier. I Have Every Thing That Is Needed. When I Start The Process It Gives An Error E200 In The Sst Service Support Tool Box.

    The Error Is: Could Not Connect Within The Timelimit

    File Name:- Targetinfo.txt.

    Regars To All

  2. #2
    Field Supervisor 500+ Posts Copier_Guy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brooklyn, New York
    Posts
    543
    Rep Power
    30
    It sounds like your PC is not connecting to the iR3530. Check your connection and try again. Make sure you're using a cross over cable if you're connecting via Cat5. Make sure you boot up in download mode: Hold down the 2&8 Keys while turning on the power. Also make sure your PC's IP address is set to 127.16.0.101, 255.255.255.0, then try to connect.

  3. #3
    willy brown
    Guest
    thanks for the earler advise. but after loading the system software the LCD is black. I checked in the service mode for RAM it shows 0 (zero) Ram. I've tried another Ram But still the some. what can I do. is there a way of resetting the whole system?

    Regards

    willybrown

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts Copier_Guy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brooklyn, New York
    Posts
    543
    Rep Power
    30
    What you did by reloading the system software was pretty much a total redo of the software. When you did your reload, did you select "ALL", which is a HDD Format and also a reload/upgrade of the various system BIOS versions? i.e.; D-CON, M-CON, R-CON... If you did all these things and you're getting the indications you explained, you may have a faulty Main Controller or LVPS that supplies the operating voltage to your Main controller.

  5. #5
    willy brown
    Guest

    Finisher

    Quote Originally Posted by Copier_Guy View Post
    What you did by reloading the system software was pretty much a total redo of the software. When you did your reload, did you select "ALL", which is a HDD Format and also a reload/upgrade of the various system BIOS versions? i.e.; D-CON, M-CON, R-CON... If you did all these things and you're getting the indications you explained, you may have a faulty Main Controller or LVPS that supplies the operating voltage to your Main controller.

    Sorry I did finish on the RAM. As i was saying. when i put the expansion RAM in the machine it hangs up. What am trying to do is upgrade it to 512 from 256. The other thing is, will the S1 finisher work without upgreding the iR 3530.

  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts Copier_Guy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brooklyn, New York
    Posts
    543
    Rep Power
    30
    Are you using the correct RAM Chips? You might have a set of bad ones. Does the machine still act funky when you install just the original chip it came with? Also, if you're putting in just one chip, make sure it's installed in the top slot. Let me know.

    Good Luck

  7. #7
    Technician panalkar's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    43
    Rep Power
    29
    Just check with 256 mb RAM

  8. #8
    Field Supervisor 500+ Posts Copier_Guy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brooklyn, New York
    Posts
    543
    Rep Power
    30
    Quote Originally Posted by willy brown View Post
    Sorry I did finish on the RAM. As i was saying. when i put the expansion RAM in the machine it hangs up. What am trying to do is upgrade it to 512 from 256. The other thing is, will the S1 finisher work without upgreding the iR 3530.
    Just curious as to how you made out with this problem. Also, the S1 finisher should work without you having to upgrade the machine.

    Let us know how you made out.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ahmedabad
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Re: canon iR 3530

    Quote Originally Posted by Copier_Guy View Post
    Just curious as to how you made out with this problem. Also, the S1 finisher should work without you having to upgrade the machine.

    Let us know how you made out.
    Hi,
    Could you please provide me with the service support tool as I dnt have it and also the file required for the hard drive?
    My email is parimaljoshi5@gmail.com

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here