Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: e020-0434

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    fort worth,tx
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    e020-0434

    I have a canon irc 4080. The original code was e020-04b0 which indicates black drum end of life. Put in a new drum and got e020-0434. I noticed that in initial rotation the machine does not lay down the black patch and that is why I am getting the e-code. What I can't figure is what tells the machine to lay patch. Replace laser, power supplies, hvt's, driver pcb's along with some other parts..........still not working. NEED HELP!!!!


  2. #2
    Service Manager 10,000+ Posts
    e020-0434

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    15,206
    Rep Power
    215

    Re: e020-0434

    Quote Originally Posted by demmery View Post
    I have a canon irc 4080. The original code was e020-04b0 which indicates black drum end of life. Put in a new drum and got e020-0434. I noticed that in initial rotation the machine does not lay down the black patch and that is why I am getting the e-code. What I can't figure is what tells the machine to lay patch. Replace laser, power supplies, hvt's, driver pcb's along with some other parts..........still not working. NEED HELP!!!!


    Pull out the Black Drum and mark all the drive gears on the back to see if they turned during initial rotation.
    Remove and check if the gear for the developing cylinder turned
    ???

    Remember that the Relay/Driver PCB (FM2-6299-000) and the Developer Drive Motor (FK2-2518-000) control the movement of the Developing Cylinder.

    Try replacing the Driver first-
    relay.JPGBLK MTR.JPG

    Also check those yellow connector wires on HVT
    Loose - Pinched - Firm Seat
    IRC5180.jpg

    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  3. #3
    Service Manager 1,000+ Posts
    e020-0434

    charm5496's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,353
    Rep Power
    48

    Re: e020-0434

    Product : imageRUNNER C4080 / C4580 / C5180 / C5185
    Title :
    An E020-0434 Error Code is Occurring at Start Up


    --------------------------------------------------------------------------------

    Error :
    An E020-0434 Error Code is Occurring at Start Up.

    This was a hard failure of the Black Developing Unit. The black image was missing from the ITB Belt. All other colors were present. The technician swapped the Black Drum, the Black Laser, the Black HVT2 and the DC-Controller to no avail. The technician then pulled out the black drum and marked all the drive gears on the back to see if they turned during initial rotation. The gear for the developing cylinder was not turning.

    Note:
    The Relay/Driver PCB (FM2-6299-000) and the Developer Drive Motor (FK2-2518-000) control the movement of the Developing Cylinder.

    Workaround :

    In this case, replacing the Relay/Driver PCB (FM2-6299-000) resolved the issue.

    Accidents don't just happen. They must be carelessly planned.

  4. #4
    Service Manager 10,000+ Posts
    e020-0434

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    15,206
    Rep Power
    215

    Re: e020-0434

    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    fort worth,tx
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Re: e020-0434

    First thing I did check was drum drive. That is working fine. These are the things I have changed. Relay pcb, hvt 1 and 2, both dc controllers and black laser. No change. I actually had this problem once before and that machine was not able to be fixed and every board was changed in the macine.


  6. #6
    Service Manager 10,000+ Posts
    e020-0434

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    15,206
    Rep Power
    215

    Re: e020-0434

    Quote Originally Posted by demmery View Post
    First thing I did check was drum drive. That is working fine. These are the things I have changed. Relay pcb, hvt 1 and 2, both dc controllers and black laser. No change. I actually had this problem once before and that machine was not able to be fixed and every board was changed in the macine.

    checking old notes
    there was an issue awhile ago on this series, on early serial number models-that when u insert new drums while printer was powered up it would throw a xx34 error on a single color drum-
    end result was u needed to put in a new drum of the effected color/

    I have been powering off ever since -with no issue


    this is not a Laser issue !!

    did u remove & inspect the SALT SENSOR or Replace it.
    PATCH READ.JPG


    is this a OEM Drum ???

    remove all drums/all toners and ITB
    LOOK INSIDE printer and check if the white couplings for BLACK have popped off
    iR3200 Drum Cam.jpg

    Last edited by teckat; 08-19-2011 at 02:03 AM.
    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here