Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts ReproKev's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newark, DE
    Posts
    190
    Rep Power
    25

    Ir-8500 light band

    On left side of copies (crossfeed - front to back of machine) there is an intermittent (1 in10 or so) washed out band. Looks like poor transfer.

    I've replaced: All 3 corona assm's, both HVT's, trans-sep hvt block (mounted on rear frame) and horizontal feed assm. Also reseated dev assm connectors - all during multiple visits. Every time the problem seems to go away then cust calls back in a day or so.

    Any other ideas?

  2. #2
    Service Manager 10,000+ Posts
    Ir-8500 light band

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    15,852
    Rep Power
    229

    Re: Ir-8500 light band

    Quote Originally Posted by ReproKev View Post
    On left side of copies (crossfeed - front to back of machine) there is an intermittent (1 in10 or so) washed out band. Looks like poor transfer.

    I've replaced: All 3 corona assm's, both HVT's, trans-sep hvt block (mounted on rear frame) and horizontal feed assm. Also reseated dev assm connectors - all during multiple visits. Every time the problem seems to go away then cust calls back in a day or so.

    Any other ideas?

    u mean toward lead edge area ?

    area.JPG
    Check in service mode and ensure the COPIER>OPTION>BODY>DEV SLOW is either a 0 or 1. A setting of 2 is too slow at start up of the developer roller.


    maybe some of the actual connectors need to bee replaced


    HVT Connectors sometimes look good on the outside/but when printer is running u see the effect of erratic CQ issues- drove me crazy on some of those NP & CLC Series/ for transfer & separation
    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts ReproKev's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newark, DE
    Posts
    190
    Rep Power
    25

    Re: Ir-8500 light band

    Yes - lead edge light band - about 1/2 to 1 inch wide. Intermittant (1 in anywhere from 10-25 copies, sometimes less).

    I've already replaced the trans/sep hvt rear frame connector and both hvt's.

    Any other connectors or settings I should look at in particular?

    I'll check the DEV SLOW setting when I go back out there today. Thanks.

  4. #4
    teacher-guide-expert-guru 2,500+ Posts
    Ir-8500 light band

    zoraldinho's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    SVN
    Posts
    4,675
    Rep Power
    88

    Re: Ir-8500 light band

    Open new box of fresh paper.
    Practice makes perfect
    If it ain't broke, don't fix it
    A picture is worth a thousand words
    If you want something done right, you have to do it yourself


  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    KAMPALA CITY
    Posts
    227
    Rep Power
    0

    Re: Ir-8500 light band

    Teckat is spot on.Best regards.

  6. #6
    Senior Tech 100+ Posts ReproKev's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newark, DE
    Posts
    190
    Rep Power
    25

    Re: Ir-8500 light band

    Of course when I got out to the machine today it wasn't doing it!

    I set DEV_SLOW to "1" (Standard speed) - it was at "0" (default - change to suit environment). I'll just have to wait and see if they call back.

    Thanks.

    zoraldinho - That was one of the first things I checked. Thanks anyway.

  7. #7
    Service Manager 1,000+ Posts
    Ir-8500 light band

    charm5496's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,350
    Rep Power
    51

    Re: Ir-8500 light band

    possible bad ream of paper? If it had moisture build up from being open or sitting in a drawer for a long period of time you can intermittent CQ issues like that.
    Accidents don't just happen. They must be carelessly planned.

  8. #8
    Senior Tech 100+ Posts ReproKev's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newark, DE
    Posts
    190
    Rep Power
    25

    Re: Ir-8500 light band

    Teckat - Thanks for pointing me in the right direction. It wasn't the dev speed setting that took of it though. It ended up being the dev mag clutches. 4.5 mil on machine and they were prob the original clutches.

  9. #9
    Service Manager 10,000+ Posts
    Ir-8500 light band

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    15,852
    Rep Power
    229

    Re: Ir-8500 light band

    Quote Originally Posted by ReproKev View Post
    Teckat - Thanks for pointing me in the right direction. It wasn't the dev speed setting that took of it though. It ended up being the dev mag clutches. 4.5 mil on machine and they were prob the original clutches.

    good observation on parts usage
    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here