Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Service Manager 100+ Posts
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Italy
    Posts
    220
    Rep Power
    17

    "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    Another Amletico problem ! ! !
    (I don't know if "Amletico" is a valid English word) !

    When an iR 5075 goes out from stand-by mode (because there's a print queue, or copy), "Waiting......" appears on the screen,
    and the machine after about 3 minutes, makes the copy.

    During this time I controlled, in the service mode the fixing temperature.
    And it's all right.
    I have disactivated the potential control... Nothing !
    I changed the thermistors (also if all right ), nothing !

    Another suggestions ?


  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts
    "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    Canon345's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    newyork
    Posts
    164
    Rep Power
    0

    Re: "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    If this is copy only I would be looking at ADF cont and memory.


  3. #3
    Field Supervisor 500+ Posts vigour's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    980
    Rep Power
    25

    Re: "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    Flaky hard drives sometimes do stuff like that


  4. #4
    Service Manager 10,000+ Posts
    "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    15,153
    Rep Power
    213

    Re: "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    Quote Originally Posted by Ingranaggio_rotto View Post
    Another Amletico problem ! ! !
    (I don't know if "Amletico" is a valid English word) !

    When an iR 5075 goes out from stand-by mode (because there's a print queue, or copy), "Waiting......" appears on the screen,
    and the machine after about 3 minutes, makes the copy.

    During this time I controlled, in the service mode the fixing temperature.
    And it's all right.
    I have disactivated the potential control... Nothing !
    I changed the thermistors (also if all right ), nothing !

    Another suggestions ?
    ================================================== =============
    check to see if the Fixing temperature is rising. If it is, try disconnecting the Finisher.
    If the imageRUNNER will come to ready with the Finisher disconnected there may be a fault in communication with the Finisher, even though no error code is indicated.

    Also ..........Check to see if the Staple Cartridge is properly seated.
    Check if the Actuator on the bottom of the Staple Cartridge is not making contact with the Micro- Switch in the Staple Unit.
    Sometimes, the Actuator may be missing or damaged. If it is missing or damaged the Stapler Cartridge should be replaced.


    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Akureyri
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Re: "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    I have exactly the same problem, the machine goes on "waiting" after some time of inactivity, itīs working normally after restart and if the machine is in constant use.
    I turned powersave off and itīs always awake, this apply to both printing and copy.

    So i have another iR 5065 without this problem and have compared both service mode level 1 and level 2 and they are identical after i changed some values in the 5075, both machines have the newest firmware installed.

    Im gonna change the stapler cartridge and see if that solves the problem.


  6. #6
    Service Manager 10,000+ Posts
    "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    15,153
    Rep Power
    213

    Re: "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    Quote Originally Posted by Arni View Post
    I have exactly the same problem, the machine goes on "waiting" after some time of inactivity, itīs working normally after restart and if the machine is in constant use.
    I turned powersave off and itīs always awake, this apply to both printing and copy.

    So i have another iR 5065 without this problem and have compared both service mode level 1 and level 2 and they are identical after i changed some values in the 5075, both machines have the newest firmware installed.

    Im gonna change the stapler cartridge and see if that solves the problem.
    ================================================== =

    also check>clean & re-seat memory and boot rom

    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    Canon345's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    newyork
    Posts
    164
    Rep Power
    0

    Re: "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    For sure pull the mem and boot rom and clean those contacts with alcohol. Forgot to mention that. FYI only - When the C5000 machines do this it has been memory/ main cont/ wipe and reload in that order.


  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Akureyri
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Re: "Waiting........." displayed in a iR 5075.

    As mentioned above about flanky HD, that was the problem and new one fixed the problem.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here