Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Technician mungooz's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Honolulu
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    14

    Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    Has anyone come across any issues with printing from a mac 10.7 machine to a Konica bizhub C280 series or similar, with user authentication enabled? I have a machine that keeps getting a login error even though the login information is correct. They were previously using the 10.6 ppd driver and it worked with user authentication, but had an issue printing pdfs. We updated their ppd to the 10.7 but now the user authentication doesn't work. The only way to get them to print, is to disable user authentication. Just curious if anyone else out there is having this issue.


  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts morpk's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Gold Coast
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    0

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    The C280 is compatible with MAC 10.7 so this should'nt be an issue
    try putting in the user auth info i'n the driver and save it as a preset then try print if that dose not work (as a test) set the machine under
    utility/admin/user auth/ print without auth -set to allow, dose this log the job under the user ?.


  3. #3
    Vulcan Inventor of Death 1,000+ Posts Mr Spock's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    tampa,fl
    Posts
    1,912
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    42

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    10.7 does not yet support user authentification. 10.6 is the latest for this function that works.

    And Star Trek was just a tv show...yeah right!

  4. #4
    Field Supervisor 1,000+ Posts


    TheOwl's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Tasmania
    Posts
    1,727
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    43

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    Yes, I have seen this with a different device and the Mac being upgraded from 10.5 to 10.6.

    Now if Mr. Spock is right, then you are out of luck.

    What I had to do to fix my issue was to remove the PPD and then remove a folder under the Printers folder somewhere which is named Konica Minolta. With the newer Mac drivers coming out, the PPD no longer contains all the information. There are parts of the driver held else where on the HDD (hence the Konica Minolta installer and the fact that you provide the installation destination when running the installer). Those other parts on the HDD contain mostly option and function information. Chances are that the 10.6 stuff that is on there is conflicting with the 10.7 driver.

    Please don't ask me for firmware or service manuals as refusal often offends.

  5. #5
    Vulcan Inventor of Death 1,000+ Posts Mr Spock's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    tampa,fl
    Posts
    1,912
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    42

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    What I was told was that Apple change something in the print section to 10.7's o/s and that is what is needed for user auth to work (it maybe the samba change). As of yesterday I have not heard of any official fixes for this. The Apple forums may have a work around but I do not visit them.

    And Star Trek was just a tv show...yeah right!

  6. #6
    Field Supervisor 1,000+ Posts


    TheOwl's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Tasmania
    Posts
    1,727
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    43

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    This kind of states the User Authentication does work with 10.7

    [Product Name] bizhub C220
    bizhub C280
    bizhub C360
    bizhub C452
    bizhub C552
    bizhub C552DS
    bizhub C652
    bizhub C652DS
    [Option]
    [Subject] When using the MacOS X 10.7 driver, User Authentication setting (check-box) preset on the driver is not recalled.
    [Description]
    Symptom
    When using the MacOS X 10.7 driver, User Authentication setting (check-box) preset on the driver is not recalled from the applications built with SandBox technologies (e.g. TextEdit/Preview).

    Cause
    This issue occurs because of a bug in MacOS10.7 driver.

    Status
    This issue was fixed with the following special drivers.

    bizhub C360 Series : v3.5.3
    bizhub C652 Series : v3.5.2

    Related Information
    PEBCN_11000188
    PEBDFS11002133
    [TR]
    [TD="class: DETAIL_TAD_CAPTION, width: 18%, align: right"][Solution]
    Solution
    Use the following special drivers.

    bizhub C360 Series : Special driver for MacOS 10.7 v3.5.3 or later
    bizhub C652 Series : Special driver for MacOS 10.7 v3.5.2 or later


    Please don't ask me for firmware or service manuals as refusal often offends.

  7. #7
    Vulcan Inventor of Death 1,000+ Posts Mr Spock's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    tampa,fl
    Posts
    1,912
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    42

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    I did not check the knowledge base or special drivers when I posted. Usually get an email about this.

    And Star Trek was just a tv show...yeah right!

  8. #8
    System Engineer 100+ Posts
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    san diego
    Posts
    136
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    16

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    I've done a couple of 10.7 installs on C452/C360 and C654 with authentication and no issue. Just make sure to add the account information on the output selection on the printer features.


  9. #9
    Field Supervisor 1,000+ Posts


    TheOwl's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Tasmania
    Posts
    1,727
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    43

    Re: Mac 10.7 printing to Konica with user authentication enabled?

    I had to go searching for the article, but the specifics talk about the Authentication check box not remaining checked once set.

    I would definately have to say that in this case, there could be parts of the 10.6 driver still floating about on the system.

    Please don't ask me for firmware or service manuals as refusal often offends.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here