Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    9

    RISO RP 3700 does nothing when turned on?

    Hello,

    I'm having an issue with my RISO RP 3700. But now when I power ON the machine it does absolutely nothing. No sounds, no panel messages, just nothing. The issue started when I moved my machine from basement location that was a little dusty to my new studio. Before the move, the machine worked flawlessly. The only activity I notice when I power the machine ON is a light near the parallel printer plug illuminates, (see photo). Through my own research I suspect the power supply unit is dead. But before I invest in the part I wanted to get some more input. Any thoughts, advice, experience with this issue is appreciated.

    Thanks again,

    Troy

    IMG_3694.JPG


  2. #2
    Just a fellow wanderer 2,500+ Posts Iowatech's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Iowa
    Posts
    3,745
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    79

    Re: RISO RP 3700 does nothing when turned on?

    If you haven't done so already, check the fuses on the power supply first. The connections from the power supply to the main board, too. From what you said so far it looks like 5VDC isn't getting to all the places it needs to, and those are two of the usual culprits for that.
    Thanks for the picture! If it wasn't for that I'd have wasted your time telling you to check where the power cord connects to the machine.


  3. #3
    Technician
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    9

    Re: RISO RP 3700 does nothing when turned on?

    Thanks


    Thanks for the reply Iowatech. I did my best to check all the fuses and connections when the issue initially happened, everything seemed fine but maybe worth a double check.


  4. #4
    Just a fellow wanderer 2,500+ Posts Iowatech's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Iowa
    Posts
    3,745
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    79

    Re: RISO RP 3700 does nothing when turned on?

    If it is any help, here's the explanation of the fuses:

    RP power supply.pdf

    Sometimes the fuses open in ways that are hard to see, so it wouldn't hurt to check them for continuity. That's kind of a long shot as I never saw that on the RP line when they were new though.

    It wouldn't hurt to check the connectors on the main board too, although I imagine you may have already done that.


  5. #5
    Technician igorbirokip's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Banja Luka
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    15

    Re: RISO RP 3700 does nothing when turned on?

    Please if someone have drivers for V8000 win XP ...... Send me link igorbirokip@gmail.com
    Thanks


  6. #6
    Technician
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    7

    Re: RISO RP 3700 does nothing when turned on?

    I had a similar issue that turned out to be a ground wire that over time disconnected from one end. If you are still having the issue and have tried all else start looking for little green wires that are only attached on one side.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here