Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    14
    Rep Power
    1

    Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Hi. I have an HP T2300ps plotter. Every copy makes a black stripe about 5cm wide. There is no dirt on the glass and I have already vacuumed the scanner's sensors. I also tried to put the original in different positions, but there was no difference. Any suggestion is welcome.


    Thank you.

  2. #2
    Service Manager 2,500+ Posts
    Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    4,162
    Rep Power
    67

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Quote Originally Posted by Robert Silva View Post
    Hi. I have an HP T2300ps plotter. Every copy makes a black stripe about 5cm wide. There is no dirt on the glass and I have already vacuumed the scanner's sensors. I also tried to put the original in different positions, but there was no difference. Any suggestion is welcome. Thank you.
    bet it happens on internal prints also.

    your machine is and INK BASED LIFE FORM.

    have you had an ink spill?
    what is the life on the BK print head?
    could be a roller issue.

    we need more info and scans on the defect.

    MY guess? clean and replace K head

  3. #3
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    Black strip on copy plotter HP T2300ps

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    17,064
    Rep Power
    284

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    I'm going to guess in a different direction. You say it's copies ... is your scanner or white reference dirty? Or maybe you've got a bank of LEDs out.

    My guess is that prints are unaffected. =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Lutherville, MD
    Posts
    670
    Rep Power
    17

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    CN727-69010 - CIS Element

    If you can find them. Last time I needed ONE, I ended up having to buy all of them from eBay. Kinda glad I had extras. After I replaced the faulty one, another one went up.

  5. #5
    Field Supervisor 500+ Posts
    Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Kiran Otter's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    588
    Rep Power
    18

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    I see this often. You simply need to calibrate the scanner using the calibration sheet it came with. It's very easy.

    Kiran

  6. #6
    Service Manager 2,500+ Posts
    Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    4,162
    Rep Power
    67

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Quote Originally Posted by Kiran Otter View Post
    I see this often. You simply need to calibrate the scanner using the calibration sheet it came with. It's very easy. Kiran
    wonder how many keep them..? my epson T series customers EVEN tho I told the save them..threw them out.. when I needed one .. we had to order from epson and they paid $125

  7. #7
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Lutherville, MD
    Posts
    670
    Rep Power
    17

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    wonder how many keep them..? my epson T series customers EVEN tho I told the save them..threw them out.. when I needed one .. we had to order from epson and they paid $125
    My exact thought. I ordered one just to keep and bring with me when I work on one.

  8. #8
    Service Manager 2,500+ Posts
    Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    4,162
    Rep Power
    67

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    Quote Originally Posted by Lance15 View Post
    My exact thought. I ordered one just to keep and bring with me when I work on one.
    Ahh..was gunna do that boss nixed it.. he made 30$ + labor for each chart... ( wanted me to make our own.. charge customer same) yeah that's one reason he is still f/t techless ..6 mos now! Saw some old customers around.. might go indy

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk

  9. #9
    Technician
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    14
    Rep Power
    1

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    I do not think it's a CIS element. Today I made a scanner using a sheet with the full length of the feed area. The band left too. When I use smaller sheet the strip always shifts to the edge of the sheet edge. Tomorrow I'll try the calibration. I am also in doubt whether the input and output sensors could do this. If they are the same, I will try to exchange between them.

  10. #10
    Technician
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    14
    Rep Power
    1

    Re: Black strip on copy plotter HP T2300ps

    I think I'm facing a flash. Today I went to check the Cis element, as a suggestion of this forum. In principle the defect appeared on the Cis A. I did not see an apparent defect in the led. He was doing scanner tests in different positions. I would try to calibrate too. On the 4th scanner the strip disappears. I did not make any intervention. I hope the problem does not return, but for now I did not find the cause. I will continue to monitor. It is very bad to work with flashes.
    Thank you for your contribution. Let's continue sharing knowledge.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here