Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts J_Lee's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Houston
    Posts
    111
    Rep Power
    20

    9500 MFP 30.1.12 scan failure

    Anyone recognize this code and dealt with it before?
    Already done:
    1. swapped scanner board on back of machine with a working machine
    2. swapped copy connect card
    3. swapped cable from 1. to 2.
    4. NVRAM Initialize
    5. cold reset
    6. reseat everything on formatter
    7. firmware upgrade
    8. tested scanner components in diag. mode

    Thanks,

    J

    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts J_Lee's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Houston
    Posts
    111
    Rep Power
    20
    Tried a formatter today that didnt work. Any suggestions?


  3. #3
    Indentured Servant 500+ Posts D_L_P's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    854
    Rep Power
    28
    see you did the firmware upgrade but what version did you upgrade to? Did you replace the firmware card or just flash it? I'd try replacing it.

    Version 20080403 08.101.9

    Embedded Digital Sending:
    • Embedded Send to Folder can now use DNS or WINS

    FIXES:
    Base MFP:
    • You may receive an error while trying to delete an email distribution list which has long entries.
    • Excessive DNS traffic when resolving LDAP, SMTP, and KDC server IP addresses may cause the MFP to become slow or unresponsive

    Embedded Digital Sending:
    • Digital Send client application may hang when you press the RESET or STOP buttons after initiating a scan.


    I


  4. #4
    Senior Tech 100+ Posts J_Lee's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Houston
    Posts
    111
    Rep Power
    20
    Oh ya didn't mention that one we replaced the firmware card also. This error is just saying the scanner wont even come on correctly all you can do is print and its not hooked up to a network at this time its just stand alone.


  5. #5
    Indentured Servant 500+ Posts D_L_P's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    854
    Rep Power
    28
    Sounds like you've covered it all. Can you max the memory or replace it? I've seen the memory sticks go bad and cause problems on other mfp's.


  6. #6
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    118
    Rep Power
    18
    Just a shot in the dark does it have a HDD? If so try a disk intialization. I have learned if you have a docking station or external drive case you can format the drive with windows, chkdsk it, and put it back in machine and do a disk initialization to format with HP's file system. I have been able to recover several HDD this way. If that doesn't work than I would replace the HDD. As it sounds like you have tried all other options.

    This is of course unless the new formatter had a new HDD with it or there is not one in there.


  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts J_Lee's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Houston
    Posts
    111
    Rep Power
    20
    Ok tried a new HDD that didnt work. Tried a new scanner powerboard wemt to a 31.1.13 instead of 30.1.12 after that. Swapped out the whole feeder also!!! Whats next?!


  8. #8
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    118
    Rep Power
    18
    Wow...Have you got this one figured out? When you say "whole feeder" you mean the ADF unit or the full scanner assem?

    Also as MLP mention have you tried new or good known memory sticks?

    Is the device plugged into a surge protector or directly to the wall? Maybe a power issue there. Can you or have you done a SCB flash upgrade? I think that was something going on with the 9000/9050 printers and this error and it was recommended to do a scb flash upgrade. Check the connections in the laser scanner assem maybe they came loose there and not at the boards as you have check those already.


  9. #9
    Senior Tech 100+ Posts J_Lee's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Houston
    Posts
    111
    Rep Power
    20
    Figured it out... Loose connection was overlooked. It was barely visible. Thanks for the suggestions.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here