Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20
  1. #11
    Technician floody's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    manchester
    Posts
    37
    Rep Power
    4

    Re: C203 line issues

    have you tried single colour sky shots to see if the marks you are getting are different in each colour?


  2. #12
    Service Manager 1,000+ Posts
    C203 line issues

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    north jersey
    Posts
    1,733
    Rep Power
    34

    Re: C203 line issues

    To me it looks like the transfer belt just isn't getting cleaned

    Please consider contributing to this site if you want me to share files for free.

  3. #13
    Service Manager 2,500+ Posts
    C203 line issues

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    2,851
    Rep Power
    44

    Re: C203 line issues

    Quote Originally Posted by Synthohol View Post
    To me it looks like the transfer belt just isn't getting cleaned
    agreed.


  4. #14
    Service Manager 1,000+ Posts
    C203 line issues


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    1,273
    Rep Power
    45

    Re: C203 line issues

    Chances of all IU's being bad is really slim, agree the trans belt is likely culprit.

    FYI, Dirt on lasers would cause "blank" lines not colored lines. Always think the opposite with laser technology. What would cause black/colored lines with analog will cause white/blank lines with laser. Few examples, Dirty coronas- analog blank, laser black. Dirty optics, analog black, laser white, etc etc.


  5. #15
    Service Manager 1,000+ Posts
    C203 line issues

    Hansoon's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2,364
    Rep Power
    63

    Re: C203 line issues

    Do we have here in these series the much feared "Clogged Waste Toner System Syndrome" starting to show up?

    Hans

    " Sent from my Intel i286 using MS-DOS 2.0 "

  6. #16
    Service Manager 1,000+ Posts
    C203 line issues


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    1,273
    Rep Power
    45

    Re: C203 line issues

    Good thought Hans. This may be the calm before the storm (gears chattering). If the trans belt cleaning unit was thoroughly vac'd out and put back into mach then you should be able to get several clean pages before lines would show up again? Another thought, if you go to vac out the trans belt cleaning unit and it's not packed with toner then does that mean the machines waste transport is working ok? I would think so.


  7. #17
    Technician jeffreyclay's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Last exit
    Posts
    44
    Rep Power
    21

    Re: C203 line issues

    May be a longshot but reminds me of ripple in the power supply (open filter capacitor). It's hard to imagine that all 4 channels of the copier have identical failures. The final fix should be pose some interesting discussion.


  8. #18
    Technician
    C203 line issues


    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Tyler, Texas
    Posts
    22
    Rep Power
    8

    Re: C203 line issues

    Quote Originally Posted by paulrid View Post
    Thanks for the reply blackcat,

    i have printed those those off but don't have them to attach but I could see the pattern for all colours, when I swapped IU's the pattern were identical. We may need to swap out machine but it's up a narrow staircase and I'm old with a bad back 😂

    Paul.

    Paul, I"m 64 with a bad back, I have to swap out a C754 w/Booklet Finisher & LCT up a narrow wooden staircase on Tuesday, can you give me an assist? Seriously, but lol.


  9. #19
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    coventry
    Posts
    204
    Rep Power
    17

    Re: C203 line issues

    Sorry all for not replying I've been side tracked for a few days 😂

    I havent been been back to this yet so I'll try a few more things and let you know, probably just swap it out.


  10. #20
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    coventry
    Posts
    204
    Rep Power
    17

    Re: C203 line issues

    Quote Originally Posted by t85ster View Post
    Paul, I"m 64 with a bad back, I have to swap out a C754 w/Booklet Finisher & LCT up a narrow wooden staircase on Tuesday, can you give me an assist? Seriously, but lol.
    by hand? That can't be done 😂 They weigh more than a small car lol
    I would have said im busy that day 😂😂 but as its now Tuesday how did it go?


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •