Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Shasta Lake
    Posts
    24
    Rep Power
    6

    C652 background only when using scanner

    Attached is a sample of the problem. Internal prints are fine. This happens on platen as well. Cleaned optics and reseated connections at scanner board, no difference.

    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts Zesti's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    145
    Rep Power
    21

    Re: C652 background only when using scanner

    Dude,
    What about scanning to PC and copying in color?
    Check scanning both color and B&W and let us know.


  3. #3
    Service Manager 2,500+ Posts
    C652 background only when using scanner

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    2,851
    Rep Power
    44

    Re: C652 background only when using scanner

    Quote Originally Posted by copierdude1114 View Post
    Attached is a sample of the problem. Internal prints are fine. This happens on platen as well. Cleaned optics and reseated connections at scanner board, no difference.

    oh so you cleaned optics and reseatted connections... did you run "white plate adjust" or any other scanner calibrations?

    when cleaning did you lube rails and make sure connection on lamp/CCD correct?

    what type environment are we talking about?

    is this constant or at certain times of day?(morning right after boot? Rainy/cold days?)


  4. #4
    Technician
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Shasta Lake
    Posts
    24
    Rep Power
    6

    Re: C652 background only when using scanner

    This started about 6 months ago intermittently, and was noticed when scanning to PC. As of now, it is constant. Every single copy or scan, color as well. As far as "white plate adjust" and other scan calibrations, if you could point me to where those are in the manual that'd be great because the manual states under System 2 and Scan Calibrations, "this feature isn't available in this machine".


  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    215
    Rep Power
    26

    Re: C652 background only when using scanner

    I would suggest you going through SM troubleshooting procedures related to Scanner system. Particularly in Fog,Moire and Abnormal image.

    Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.

  6. #6
    Indentured Servant 500+ Posts D_L_P's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    890
    Rep Power
    30

    Re: C652 background only when using scanner

    Quote Originally Posted by copierdude1114 View Post
    Attached is a sample of the problem. Internal prints are fine. This happens on platen as well. Cleaned optics and reseated connections at scanner board, no difference.
    That looks like they scanned colored paper, but it's not. So the white reference is off. The easiest place to start is if they changed some default scan setting. Did they set the default exposure to darkest? Or default original type to something other than text or text/photo? Maybe someone did a white balance adjustment without any paper on the glass?

    Check the user settings then do a white balance adjustment.


  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts Zesti's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    145
    Rep Power
    21

    Re: C652 background only when using scanner

    Quote Originally Posted by copierdude1114 View Post
    This started about 6 months ago intermittently, and was noticed when scanning to PC. As of now, it is constant. Every single copy or scan, color as well. As far as "white plate adjust" and other scan calibrations, if you could point me to where those are in the manual that'd be great because the manual states under System 2 and Scan Calibrations, "this feature isn't available in this machine".
    Ok I beleive the CCD or the related PCB is failing. Check for harness connection and try replacing CCD. I remember a same problem in C550, CCD was bad.


  8. #8
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Flat Rock Michigan
    Posts
    664
    Rep Power
    27

    Re: C652 background only when using scanner

    Quote Originally Posted by copierdude1114 View Post
    Attached is a sample of the problem. Internal prints are fine. This happens on platen as well. Cleaned optics and reseated connections at scanner board, no difference.

    ccd is known to fail on these.


  9. #9
    Technician
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Shasta Lake
    Posts
    24
    Rep Power
    6

    Re: C652 background only when using scanner

    Turned out to be the CCD


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •