Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20
    Rep Power
    16

    blurry blue text print with CF2002

    I have a CF2002, and am getting blurry blue print most of the time with text. it only seems to occur with certain lighter shades of blue on thin text fonts - See attached sample - What is strange is some lines will be fine and others will be blurry on the same page(See sample - Last blue line is somewhat clear on the original). Since this only seems to occur with Blue I am assuming the Cyan imaging unit is is the culprit. Is this an accurate assesment or could it be something else. I have no idea how many copies are on the IU.

    Thanks,
    mh

    Attached Files Attached Files

  2. #2
    All things Konica Minolta 1,000+ Posts Stirton.M's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Calgary
    Posts
    1,818
    Rep Power
    39
    Things to check.

    Clean the LEDs. You may need to "scrub" them rather than simply just wipe them in one stroke with the cleaning wand. Some guys use alcohol or methyl alcohol. Be sure to clean any residue before you place the IU back.

    The transfer belt unit may have a defect on the cyan roller. It may not bee sitting in the correct position relative to the other colours. Swap the unit to see.

    Your cyan image unit may be at fault. If you can, swap it with another cyan (preferably used) to see if that is the cause.

    Failing all that, you may need to adjust the colour.

    IN tech rep, machine adjust, colour shift adjust. You can use this to adjust the x-y direction of the different colours.

    "Many years ago I chased a woman for almost two years, only to discover that her tastes were exactly like mine: we both were crazy about girls."
    ---Groucho Marx


    Please do not PM me for questions related to Konica Minolta hardware.
    I will not answer requests or questions there.
    Please ask in the KM forum for the benefit of others to see the question and give their input.

  3. #3
    Field Supervisor 1,000+ Posts RRodgers's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Bernardino
    Posts
    1,961
    Rep Power
    42
    Run a reset and stablize, then calibrate it. Then run the reset and stablize again and then calibrate again. I just had this with a black IU and that worked. Be sure to pull the blue corona cleaner for cyan a few times as well, BEFORE you start this.


  4. #4
    Technician
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20
    Rep Power
    16
    Thanks for the help - I cleaned the LED on the Cyan with rubbing alcohol(scrubbing them) and that did the trick.

    Thanks again.


  5. #5
    Technician
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    terrace
    Posts
    21
    Rep Power
    14
    I would like to clean my cyan and magna leds, but I'm not sure where the leds are?? please help I have a cf2002 thanks


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •