Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Topeka, Kansas
    Posts
    31
    Rep Power
    20

    Kyocera KM-4050 C6400 error codes

    Hey Gang, I have a 4050 that keeps throwing C6400 error codes book says:

    C6400 Zero-cross signal error

    While fuser heater ON/OFF control is
    performed, the zero-cross signal is not
    input within 3 s.

    Defective PWB. Replace the engine PWB or power source
    PWB and check for correct operation.

    Is there really a need to replace the board or has anyone out there found other fixes

    Thanks
    RB


  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    187
    Rep Power
    23
    I would try firmware update and have a fuser unit available to replace. We have replaced a number of fusers and returned them for warranty. PWB replacement last option.


  3. #3
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    Kyocera KM-4050 C6400 error codes

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,216
    Rep Power
    245

    I'll get the soap....

    The zero cross error tells you that there are neutral to ground transients. In plain language, dirty AC power.

    Copiers are for the most part ground switching devices. If you don't have a good ground there is no guarantee the the various electronic components will come on when desired.

    Most of the equipment that I've worked on allow for 0.5vac or less neutral to ground. The VOM is not the best possible tool for documenting this kind of problem. After all, how long are you going to stand there and watch it? A Power Quality Analyzer records all events preferably over 48 hours. The better ones generate event reports.

    It can be very hard to convince a customer that they have a power issue. Electricity is a difficult enough concept for most people, how could it be dirty? Can't we just wash it? Without the report you don't have a leg to stand on. =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Exclamation C4200 Error On Kyocera mita

    C4200 Error On Kyocera mita error message when systems start

    p/s help
    thanks
    dnis


  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    130
    Rep Power
    0
    kyocera have changed the dimensions of the plastic housing that holds the fuser connector in the machine, we change this to the new type and no more errors.

    problem is old type arc's


  6. #6
    Moderator 1,000+ Posts
    Kyocera KM-4050 C6400 error codes

    10871087's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,159
    Rep Power
    48
    Quote Originally Posted by denisr View Post
    C4200 Error On Kyocera mita error message when systems start

    p/s help
    thanks
    dnis
    What model? This is a laser code on most machines, you should ask your question in a new thread for a better response.



  7. #7
    Technician techman's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lyons
    Posts
    49
    Rep Power
    20

    c6400

    the replacment housing for the fuser connector is on kmaconnect in one of the latest tech bulletins it gives you the part numbers and install instructions


  8. #8
    vinnyb
    Guest
    I found the best fix for this code
    sim 163
    reset the fuser code and you will have no problems.
    You can not troubleshoot a sc-6400.
    don't rpl. pwb's just reset the fuser code with sim 163


  9. #9
    Technician techman's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lyons
    Posts
    49
    Rep Power
    20
    sorry i asumed u had already tried resetting the fuser using 163 thats why i asked you to try the bracket. if it keeps comming back i can give u the part number


  10. #10
    Trusted Tech 50+ Posts Kyocop's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Iaqua, Ca
    Posts
    69
    Rep Power
    0

    Re: Kyocera KM-4050 C6400 error codes

    Hi. I am actually working on a Copystar CS-1500 that came up with the C6400 code after a power outtage. According to the manual.... you can start the sim 163 code by entering maintenance mode (press stop reset start and left copy exposure key at the same time) but I am unable to enter maintenance mode.

    Code just keeps on blinking and no way to bypass it. What am I doing wrong?

    Thanks!




Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here