Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Field Supervisor 500+ Posts



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    605
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    27

    KM5035 with black copies now a pattern

    cleaned contacts and replaced interlock switch pack on left rear of machine, now getting a "texture" pattern in background.

    so far replaced drum, main charge, developer unit, transfer roller unit and interlock switches.

    only using oem supplies

    should be able to see pattern on this sample

    anyone seen laser do this?

    IMG_3635.jpg


  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    309
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    12

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    At first it looks like main charging, and than developer unit. You've done all of those. You could clean the laser unit, though it doesn't look like it. Which contacts exactly you've cleaned in the first place?


  3. #3
    Senior Tech 250+ Posts Geo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    294
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    16

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    That pattern is a classic charger grid pattern. Are you using a new charger assy? Did you try a different charger ? Did you clean/check ALL the contacts on the machine side for the drum and charger assy? Also it's possible the spacers on the charger are the wrong size ( check the roller colors)

    Good luck..


  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    605
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    27

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    Yes I ordered the whole maintenance kit, brand new charger and drum


    IMG_3581.jpg


  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts daveh12's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    12

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    Quote Originally Posted by Geo View Post
    That pattern is a classic charger grid pattern. Are you using a new charger assy? Did you try a different charger ? Did you clean/check ALL the contacts on the machine side for the drum and charger assy? Also it's possible the spacers on the charger are the wrong size ( check the roller colors)

    Good luck..

    Agree with this. When you see that grid pattern it's almost always charger related. Check to see if one of the spacers on the charger didn't fall off when you inserting it, this can happen easily.


    Sent from my iPhone using Tapatalk


  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    605
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    27

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    Tried another new drum and main charge. Solid black copies. I'm out!


  7. #7
    Senior Tech 250+ Posts Geo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    294
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    16

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    Silly question ...did you order the correct MK and or Drum....I remember 5035 is different from 3035 and I don't remember if using the wrong drum will code.....BUT if the images are black your looking at a charge issue/ charger. You seem to be on the right tract given that changing the DM assy produced a change...not what you wanted , but a change. BTW...Never had one with your posted example that was not fixed by a new charger or drum/charger combo.

    Good luck..


  8. #8
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts


    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    14,924
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    241

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    Quote Originally Posted by Geo View Post
    Silly question ...did you order the correct MK and or Drum....I remember 5035 is different from 3035 and I don't remember if using the wrong drum will code.....BUT if the images are black your looking at a charge issue/ charger. You seem to be on the right tract given that changing the DM assy produced a change...not what you wanted , but a change. BTW...Never had one with your posted example that was not fixed by a new charger or drum/charger combo.

    Good luck..
    I can't remember what symptom, but it will not copy with the wrong drum. You get an error message. =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  9. #9
    Service Manager 250+ Posts
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    265
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    17

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    Looks to me like the MC grid is contacting the drum. I've seen them sag right out of the box. Try taking the MC out and check the tension one the grid. It wouldn't be the first time I've seen multiple production lots with the same problem.


  10. #10
    Service Manager 1,000+ Posts



    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,043
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    32

    Re: KM5035 with black copies now a pattern

    Try the high voltage board.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here