Thanks Thanks:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    fujairah
    Posts
    31
    Rep Power
    0

    KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    GOOD DAY TO ALL

    we are facing a strange issue with Task Alfa 5500i machines .
    Installed 6 machines in a company ( these machines are refurbished )
    configured printing and Scan to network Folder. After few hours one by one
    3 machines lost Display ( no light ) and panel switches inactive .
    while restarting Machine takes the cycle but nothing on the display panel.

    it is confirmed The main Board is faulty ( we checked the faulty board in a
    working machine )

    To test we installed another machine in one of the location and it also ended up
    with same issue.


    Ok now we may assume that LAN is having problem.
    But other 3 machine are also connected in the same switch along with
    lot of computers and small printers.

    also we are using the same port where samsung and canon copier/ printers
    was working

    anybody had any such experience ?

    regards


  2. #2
    Service Manager 100+ Posts jhalfhide's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    206
    Rep Power
    9

    Re: KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    Could it be power spiking rather than a LAN issue. Hook one up with a UPS and see how it gets on.


    Sent from my iPhone using Tapatalk


  3. #3
    Technician
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    fujairah
    Posts
    31
    Rep Power
    0

    Re: KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    Quote Originally Posted by jhalfhide View Post
    Could it be power spiking rather than a LAN issue. Hook one up with a UPS and see how it gets on.


    Sent from my iPhone using Tapatalk


    no the power supply side is OK
    we are using the non faulty kyocera machines in the same power line


  4. #4
    Trusted Tech 50+ Posts ToshibaGuy's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    68
    Rep Power
    26

    Re: KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    Are they on a POE Switch? Do you have a bad port?


  5. #5
    Service Manager 100+ Posts jhalfhide's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    206
    Rep Power
    9

    Re: KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    Might be worth sticking a cheap 10 switch between the wall port and the machine, to make sure they're not plugging it into some active POE port


    Sent from my iPhone using Tapatalk


  6. #6
    Senior Tech 100+ Posts copyman20's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Portland, OR
    Posts
    195
    Rep Power
    21

    Re: KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    What's the date on the firmware?


  7. #7
    Technician
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    fujairah
    Posts
    31
    Rep Power
    0

    Re: KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    Quote Originally Posted by copyman20 View Post
    What's the date on the firmware?
    that was a good thinking

    we checked weather the LAN is POE but no.
    Plenty of printers and computers are connected with the same switch.
    also tested one 5500 connected to a small LAN switch and the result was same
    machine went blank after 1 hour

    regards

    Thomson


  8. #8
    Senior Tech 100+ Posts daveh12's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    120
    Rep Power
    12

    KYOCERA TA 5500i FAULTY MAINBOARDS

    When the screen goes blank, Can the machine do anything? What happens if you send a print job? A copy? Does it stay on the network?

    Is the problem purely display related?




    Sent from my iPhone using Tapatalk


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here