Thanks Thanks:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    service manager 50+ Posts Lijodamodaran's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    ernakulam,Kerala
    Posts
    52
    Rep Power
    8

    Taskalfa 5500i F000

    kyocera taskalfa 5500i showing error code F000. please help me with a solution to fix the issue.I tried to update firmware but only "welcome" screen appears and showing error again .


  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    91
    Rep Power
    3

    Re: Taskalfa 5500i F000

    The code means that the display panel is not communicating with the main board. Either the main board is dead(check opening/closing door, motors run?) , usb cable or other cable bad, panel is bad, or main low voltage board is bad. Also check for short-circuit or damage to any USB ports.

    I had a bad power low voltage board die recently which did not produce any +24vdc, and a code 0980. No idea what killed it, no visible damage, during a copy job.


  3. #3
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    616
    Rep Power
    22

    Re: Taskalfa 5500i F000

    F000: Panel􃧙Main board communication error

    1) Check connection of the harness (Panel to Main board), (Main board to HDD) and connectors and check function.
    2) Check contact of the DDR memory by detaching and reattaching. and check function. replace it if available and check function.
    3) Format the HDD and check function. (U024 FULL formatting)
    4) Execute the U021 Memory initializing to initialize the controller backup memory and check function.

    Good luck!


  4. #4
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    55
    Rep Power
    20

    Re: Taskalfa 5500i F000

    I had the same F000 code on a 4500i. What ultimately fixed it for me was replacing the hard drive. I recommend trying this first.


  5. #5
    service manager 50+ Posts Lijodamodaran's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    ernakulam,Kerala
    Posts
    52
    Rep Power
    8

    Re: Taskalfa 5500i F000

    Thanks, I already changed HDD .not able to open service mode.problem is with main pwb.I confirmed it by changing main PWB from another working machine


  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Tulsa OK
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Re: Taskalfa 5500i F000

    Check the connector on the harness that runs thru the "arm" to the control panel.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here