Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Question Taskalfa 300ci command center not loading and other strange things

    Hello,

    Ive a strange behavior with my newly acquired used taskalfa 300ci.
    The 300ci receive its IP address by dhcp which is working fine.
    i can ping it fine by no access with the usual browsers to port 80 or 442
    Also a Telnet check on those ports fails.
    Im able to print to it using wsd protocol but not raw or lpd.
    Also the Kyocera iOS app can discover the printer via bonjour or ws-discover but fails
    when try loading the configuration.
    i checked all protocols are switched on snmp, http, https, raw, lpd, etc.
    The security Settings are on low.
    when printing the network status page I still see the DNS entries from the former owner apperently they are not being updated via dhcp.
    Any ideas what else it can be?
    im hesitant to do u021 since Im just an educated user and no expert.
    i already owned a 300ci but replaced it with this one since I bought a new set of toners when shortly after the transfer belt had issues.
    i was also able to move the fax kit from the old one to the new one just fine and it works (sending) as far as I can tell.

  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    366
    Rep Power
    15

    Re: Taskalfa 300ci command center not loading and other strange things

    You should do U021 to reset previous settings. Print the event log with U000 first, since it will wipe it. You can move the fax card, but you also need to move the fax memory from main pwb, since it will code out without it. Enter fixed network settings manually, reset the device, and see if it works. These oldies don't support bonjour, so don't bother. Just download driver for IOS and install. For Windows, get KX driver only.

  3. #3
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    astoria or
    Posts
    71
    Rep Power
    6

    Re: Taskalfa 300ci command center not loading and other strange things

    300ci is the most problem child we ever sold. we replaced all but a couple.
    My advice is to push it out the door and replace with the newer models.
    good luck.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here