Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: copystar 520i

  1. #1
    Indy Owner 250+ Posts pjdbm's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Big Apple
    Posts
    354
    Rep Power
    24

    copystar 520i

    Hi fellas,

    I just did a install on a brand new 520i and am having some issues with send / scan to email. I am thinking this might be my issue with authentication errors intermittent.




    I noticed in the menu/system settings on the copier, in system setting there is an option for security level, the machines security level is set to high and I can not adjust it. In Command center its low but on the copier it is high and it is locked where I cant change it.

    I am thinking this might be an issue with my problem, can you tell me how I can set this security level to low?

    Thanks


  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    makati
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    scan to e-mail. regarding w/ the authentication error i think you check the e-mail server servers setting.
    you should concentrate on 520i's SMTP protocol settings.

    after you clicked the Test button below the SMTP protocol settings did it say OK?


  3. #3
    Indy Owner 250+ Posts pjdbm's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Big Apple
    Posts
    354
    Rep Power
    24
    I have to recheck that .

    This guy does scan to email only, that the way he is set up, I am trying to convince him otherwise.

    I dont like the security level set high and want to change that.


  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts aabarnes1's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Dublin
    Posts
    619
    Rep Power
    0
    Security settings have no influence on scan to email, usually smtp settings and/or sender settings are to blame for scan to email failure.

    Grant me the serenity to accept the things I cannot change.

  5. #5
    Indy Owner 250+ Posts pjdbm's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Big Apple
    Posts
    354
    Rep Power
    24
    Thank you I will post the results when finished


  6. #6
    Service Manager 1,000+ Posts tmaged's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Center of my Universe
    Posts
    1,172
    Rep Power
    33
    What error code are you getting ?

    Hope that helps !
    -Tony


    www.dtios.com
    Become a fan on Facebook

  7. #7
    Indy Owner 250+ Posts pjdbm's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Big Apple
    Posts
    354
    Rep Power
    24
    the Copystar kicks back a 3101 error, which is a mail server authentication error.


  8. #8
    Service Manager 1,000+ Posts tmaged's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Center of my Universe
    Posts
    1,172
    Rep Power
    33
    3101 Error: Server response The server is error status. Check if the server is working properly.
    If I remember correctly, this is ususally a port issue, Double check it in the account settings of the customers email client.
    Make sure they're not using SSL, try other "common" ports 2525, 465, 587.


    Hope that helps !
    -Tony


    www.dtios.com
    Become a fan on Facebook

  9. #9
    Indy Owner 250+ Posts pjdbm's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Big Apple
    Posts
    354
    Rep Power
    24
    Quote Originally Posted by tmaged View Post
    3101 Error: Server response The server is error status. Check if the server is working properly.
    If I remember correctly, this is ususally a port issue, Double check it in the account settings of the customers email client.
    Make sure they're not using SSL, try other "common" ports 2525, 465, 587.

    I spoke with my IT guy today about your post, he said their set up was not that complicated and it is all on an in house microsoft exchange system.

    As of today it still intermittent pops the 3101 code, randomly and it does not matter if it is one document or 100.

    Next week I have to send my IT there with their guy so they can resolve it. My guy swears it is not the machine and it is something in their email server that needs fixing. He wants them to look through the email server logs to find out what the issue is.


  10. #10
    Service Manager 1,000+ Posts tmaged's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Center of my Universe
    Posts
    1,172
    Rep Power
    33
    How to Configure Trusted SMTP Relay in Exchange on SBS 2008 - The Official SBS Blog - Site Home - TechNet Blogs

    Your IT guy might find this useful. I've seen it on a number of occasions, although I can't recall what error code it generated.

    Hope that helps !
    -Tony


    www.dtios.com
    Become a fan on Facebook

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here