Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Unhappy TASKalfa 300ci F248 error

    Hello,

    I have a 300ci printer which a few minutes ago displays "self-diagnosing...please wait" message together with the F248 code. One of the users was trying to copy, selected the duplex option and right after that the error message showed.

    How can I fix that?

    Thanks a lot in advance!


  2. #2
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    TASKalfa 300ci F248 error

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,399
    Rep Power
    248

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    On one occasion I had a Saturn machine erroring out CF248 just when initialization was complete. But only when it was on the network. It turned out that there was a laptop somewhere in the building that was sending out corrupt print data. When the machine was re-booted sometimes a few pages got through before that laptop queued up it's job, and errored out the machine. Here's the problem: there are hundreds of PC's on the network. Which one is sending out corrupt data, and how can I get it to stop (even temporarily)?

    My answer is pretty creative, maybe one of the IT guys here can explain exactly how it works. I remove the MFP from the network, and set my laptop with the same static IP address that the MFP had. The print job arrives successfully at my laptop and clears the print queue, but since my laptop is not a printer the job cannot be processed and just disappears.

    That doesn't resolve the source of the corrupt print data, but it does clear the corrupt data from the queue without involving IT/admin. And you can be sure that its corrupt data, not a hardware error. =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  3. #3
    Service Manager 250+ Posts kkendric's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Orlando, Florida
    Posts
    301
    Rep Power
    22

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    CF264 / CF248 when unit is turned on Occurs when the default cassette size/type is changed from Auto/Plain. With current firmware on power up, gets CF-248. For now change paper/media type back to default: Auto/Letter. Japan Eng are aware.


    This is from the KDA web site


  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    Wow, that's amazing . I'd never thought something like that. I'll try it!

    For now seems like the corrupt file it's gone BUT the COMMAND CENTER says "Status:Warning" (before it said Status: Error). Is this because of the corrupt file too?


  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    Quote Originally Posted by kkendric View Post
    CF264 / CF248 when unit is turned on Occurs when the default cassette size/type is changed from Auto/Plain. With current firmware on power up, gets CF-248. For now change paper/media type back to default: Auto/Letter. Japan Eng are aware.


    This is from the KDA web site
    Thanks. I'll check that too


  6. #6
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    TASKalfa 300ci F248 error

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,399
    Rep Power
    248

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    Quote Originally Posted by devoidikk View Post
    ... BUT the COMMAND CENTER says "Status:Warning" (before it said Status: Error). Is this because of the corrupt file too?
    A lot of them say that. No reason I know of. Everything is functional, as far as I can determine. I even had somebody ask about that once. =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  7. #7
    Technical/IT Support 500+ Posts Venom's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Brantford, Ontario
    Posts
    610
    Rep Power
    25

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    They will say "warning" when paper is low in a try or toner is low, it will say "error" when it can't print

    IBM, Mita, Konica Minolta, Ricoh, Kyocera, HyPAS, Canon, Samsung, Comptia Network+ Comptia PDI+ Certifications

  8. #8
    Service Manager 10,000+ Posts
    TASKalfa 300ci F248 error

    JustManuals's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Las Vegas, NV
    Posts
    10,041
    Rep Power
    141

    Exclamation Re: TASKalfa 300ci F248 error

    This Parts & Service Manual can now be purchased for $12.77 and downloaded immediately after payment from


    Just Manuals, The Internet's largest selection of manuals ~ Instant Downloads


    Paul@justmanuals.com



  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    75024
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    The F248 code is a printer process error. The magic answer? You guessed it firmware.


  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Re: TASKalfa 300ci F248 error

    - Clear printer queue.
    - Update firmeware.
    - Change printer driver (KX ver 6.0...)


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here