Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Service Manager 2,500+ Posts
    MP C300sr - Not stapling

    sandmanmac's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    2,571
    Rep Power
    70

    MP C300sr - Not stapling

    I have 2 MP C300sr's I picked up for resale.
    I updated both firmwares to the most recent that I have (2 years old ish).
    Not sure if that matters, or if it would have worked beforehand, but one of them refuses to staple from ANY print driver. It works fine when I select stapling in copy mode, but when selecting it in the print driver it just ignores the command.
    The other one works perfectly.
    Are there Any TSB's or tips about what might cause this? I even tried some diffeent model drivers with the same result.
    I have another machine that I could swap the finisher with to test (and likely will try over the weekend), but I feel like it's more likely a "system" problem

    Thanks!!


  2. #2
    Field Service Engineer 1,000+ Posts
    MP C300sr - Not stapling

    copier tech's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    London
    Posts
    2,270
    Rep Power
    41

    Re: MP C300sr - Not stapling

    If the machine staples OK in copy mode then you can rule out the machine/finisher being the problem it physically works.

    Your 2 year old firmware will be way out of date, this is possibly the issue, update all firmware files to the latest available (I can supply you if you don't have access)

    Also check that ID codes etc are not enable, it maybe stapling is being restricted etc.

    But most likely you simply have the wrong driver or the driver does not the correct finisher option installed.

    This is the correct driver page.


    Aficio MP C300/C300SR/C400/C400SR download page

    Let us eat, drink, and be merry, because tomorrow we may die!

    www.copierfirmware.co.uk

  3. #3
    Service Manager 2,500+ Posts
    MP C300sr - Not stapling

    sandmanmac's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    2,571
    Rep Power
    70

    Re: MP C300sr - Not stapling

    Turned out that a simple memory clear of the printer application resolved it.
    Thanks


  4. #4
    Field Service Engineer 1,000+ Posts
    MP C300sr - Not stapling

    copier tech's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    London
    Posts
    2,270
    Rep Power
    41

    Re: MP C300sr - Not stapling

    Quote Originally Posted by sandmanmac View Post
    Turned out that a simple memory clear of the printer application resolved it.
    Thanks
    Thanks for the update

    Let us eat, drink, and be merry, because tomorrow we may die!

    www.copierfirmware.co.uk

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here