Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    272
    Rep Power
    17

    MP 3053 can't ping

    Hello all, I have an MP3053 that I cannot ping or web into. Checked the web and telnet settings in SP mode. Both are on. I suspect a bad nic but need to be sure as the customer is chargeable. I have never used telnet so not sure what to do. Thanks in advance.


  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    272
    Rep Power
    17

    Re: MP 3053 can't ping

    I can print through USB.


  3. #3
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    6,871
    Rep Power
    148

    Re: MP 3053 can't ping

    Have you tried to unplug the network cable from the 3053 and plugging it into your laptop?


  4. #4
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    272
    Rep Power
    17

    Re: MP 3053 can't ping

    SLIMSLOB, I brought it into the shop as it was in a small closet in a doctors house. I can't ping it here either. I can print usb though as I just tried it.


  5. #5
    Service Manager 2,500+ Posts
    MP 3053 can't ping

    sandmanmac's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    2,541
    Rep Power
    70

    Re: MP 3053 can't ping

    Quote Originally Posted by logrady2331 View Post
    SLIMSLOB, I brought it into the shop as it was in a small closet in a doctors house. I can't ping it here either. I can print usb though as I just tried it.
    Check to see if someone was fooling around with the network settings in User tools, and activated IEEE 802.1x authentication...
    That will basically make it invisible on any network. It should be inactive


  6. #6
    Geek Extraordinaire 2,500+ Posts KenB's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    2,926
    Rep Power
    70

    Re: MP 3053 can't ping

    Quote Originally Posted by sandmanmac View Post
    Check to see if someone was fooling around with the network settings in User tools, and activated IEEE 802.1x authentication...
    That will basically make it invisible on any network. It should be inactive
    I got burned on that once.

    Itís definitely not the first thing that comes to mind.

    So, just when is this "old enough to know better" thing supposed to kick in?

  7. #7
    Service Manager 2,500+ Posts
    MP 3053 can't ping

    sandmanmac's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    2,541
    Rep Power
    70

    Re: MP 3053 can't ping

    Quote Originally Posted by KenB View Post
    I got burned on that once.

    Itís definitely not the first thing that comes to mind.
    There's a pretty darn good chance that it was a post of yours from some time ago, that I'm reflecting back on.
    It's come up in my travels a time or 2, and never would have resolved it on my own


  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Re: MP 3053 can't ping

    Print a config page from the machine ( under tools, printer features) and see if there is an access range setup for the copier. If you don't see all zeros, or a range of up address within the range of your network, you won't be able to ping. Also try printing from the machine directly as well to a computer of yours and see if you get a response that way as well .


  9. #9
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    6,871
    Rep Power
    148

    Re: MP 3053 can't ping

    SP 5985-001. If should be set to 1.


  10. #10
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    272
    Rep Power
    17

    Re: MP 3053 can't ping

    Thanks a ton for the suggestions. it was the IEE authentication. Set to active. You'd think I would know that as I got schooled about two years ago on a color with the same problem. Man, after thirty three years you think you know it all.....Thanks again!!


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here