Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Technician
    Join Date
    May 2016
    Location
    Fort Worth
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Interesting WIM Issue

    Hey all,

    I have an interesting issue going on. Long story short, I work for a company that manages a fleet of about 1150 Ricohs. There are quite a bit of machines that the WIM becomes "inaccessible" (about 25%). You can ping the machine, print to it, scan from it, fax to and from it, and connect via telnet. Only a reboot will allow the WIM to be accessible again. Well, @Remote needs to access the WIM in order to pull the counters. While the WIM is "inaccessible", it gives no errors. Nothing. Just the white background like it's loading. It appears to load some of the HTML as the title bar will say it is the WIM, but nothing ever loads. It doesn't matter which browser either.

    I am hoping for either the fix for this issue or even a simple command line reboot command.

    I have worked with their NOC and Ricoh directly. No one has any answers. Ricoh blames the company's network. This company's NOC blames Ricoh.

    I would be satisfied with being able to create a script to reboot these machines via telnet when they need to be rebooted.

    Any help is greatly appreciated!


  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Pooler, GA
    Posts
    69
    Rep Power
    6

    Re: Interesting WIM Issue

    I'm sure Ricoh advised to have the firmware to be updated?


  3. #3
    Technician
    Join Date
    May 2016
    Location
    Fort Worth
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Re: Interesting WIM Issue

    Yeah, my bad. We did update a few as a test. Nothing. Also, it occurs across multiple models. 4500's, 4502's, 4503's, and I think I saw a 4504 or two have this issue. A short bit ago, we compared network configuration of a location not having this issue against a location having this issue and all the configurations were the same. Aside from IP addresses...


  4. #4
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    8,065
    Rep Power
    175

    Re: Interesting WIM Issue

    Check the setting of SP5985-001. It should be set to 1. This allows full IP access. If it is set to 2 it is set for Function limitation. When the "Function limitation" is set, "On board NIC" is limited only for the NRS or LDAP/NT authentication. Other network applications than NRS or LDAP/NT authentication are not available when this SP is set to "2". Even though you can change the initial settings of those network applications, the settings do not work. WIM and @Remote are functions that do not work.


  5. #5
    Technician
    Join Date
    May 2016
    Location
    Fort Worth
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Re: Interesting WIM Issue

    Quote Originally Posted by slimslob View Post
    Check the setting of SP5985-001. It should be set to 1. This allows full IP access. If it is set to 2 it is set for Function limitation. When the "Function limitation" is set, "On board NIC" is limited only for the NRS or LDAP/NT authentication. Other network applications than NRS or LDAP/NT authentication are not available when this SP is set to "2". Even though you can change the initial settings of those network applications, the settings do not work. WIM and @Remote are functions that do not work.
    Is this done at the user interface or can it be done in the WIM?


  6. #6
    Service Manager 1,000+ Posts
    Interesting WIM Issue

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    2,172
    Rep Power
    33

    Re: Interesting WIM Issue

    Quote Originally Posted by jsteg1981 View Post
    Is this done at the user interface or can it be done in the WIM?
    can SP mode changes be done thru WIM? I doubt it ... use ctl panel to input


  7. #7
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    8,065
    Rep Power
    175

    Re: Interesting WIM Issue

    Quote Originally Posted by jsteg1981 View Post
    Is this done at the user interface or can it be done in the WIM?
    It is done from the control panel by going into system SP.


  8. #8
    Geek Extraordinaire 2,500+ Posts KenB's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    3,014
    Rep Power
    74

    Re: Interesting WIM Issue

    Quote Originally Posted by slimslob View Post
    It is done from the control panel by going into system SP.
    Nothing like potentially needing to physically touch over 1,000 machines.

    Some days you’re the dog, some days you’re the fire hydrant.

  9. #9
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    8,065
    Rep Power
    175

    Re: Interesting WIM Issue

    Quote Originally Posted by KenB View Post
    Nothing like potentially needing to physically touch over 1,000 machines.
    Someone had to touch them when they were delivered and setup.


  10. #10
    Field Service Engineer 2,500+ Posts
    Interesting WIM Issue

    copier tech's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    London
    Posts
    2,725
    Rep Power
    51

    Re: Interesting WIM Issue

    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    can SP mode changes be done thru WIM? I doubt it ... use ctl panel to input
    You can access SP mode via the WIM on the 04 series using the remote app.

    Let us eat, drink, and be merry, because tomorrow we may die!

    www.copierfirmware.co.uk

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here