Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ashford
    Posts
    302
    Rep Power
    25

    MPC3002 sc101 error

    we have an mpc3002 that intermittently has an sc101 error we have change the lanp and harness and led relay board the copier seems to work ok on the glass.
    i got the Engineer to check the earth cable ob the dplex harness and to check the springs are located correctly on the transfer box.
    we have also checked the transfer belt unit all for eletrical noise to no avail.
    any other ideas welcome

  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts Codex's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Sicily
    Posts
    412
    Rep Power
    27

    Re: MPC3002 sc101 error

    Hy, have the scanner unit only one central rail? If so, you have to lubrificate that rail. I remember there is a tech bulletin for the Mpc2004 for that issue

    Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
    Memento Audere Semper

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts HitMan's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Edinburgh
    Posts
    108
    Rep Power
    9

    Re: MPC3002 sc101 error

    Make sure the black strip on the slit glass is on the left side if it has one

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk

  4. #4
    Ricoh Fanboy 1,000+ Posts Oze's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toowoomba
    Posts
    1,330
    Rep Power
    40

    Re: MPC3002 sc101 error

    We used to have this issue due to a faulty connector where the adf plugs into.
    Swap out the connector and give that a shot.

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts FrohnB's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Fremont, Nebraska
    Posts
    195
    Rep Power
    7

    Re: MPC3002 sc101 error

    Are the optics dirty? Did someone clean optics recently? May have moved one of the mirrors out of position?
    Is the White Plate clean? Is the ADF glass clean?
    When you replaced those parts (lamp, relay board, etc.) were they new or used? Maybe damaged the harness when re-installing or damaged connector to LED. Or maybe connector not seated fully on Board side.
    Could try an IPU.

  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Turnhout
    Posts
    844
    Rep Power
    24

    Re: MPC3002 sc101 error

    Could also be heat in the scanner cavity.
    We have had this once.
    We removed the top cover of the IPU, solved!
    But that was an mp4001 and customer was using the scan function very intens.
    ...

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here