Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Ricoh mp c5503

  1. #11
    Senior Tech 100+ Posts HitMan's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Edinburgh
    Posts
    129
    Rep Power
    9

    Re: Ricoh mp c5503

    No problem Ricoh mp c5503

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk

  2. #12
    Senior Tech 100+ Posts FrohnB's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Fremont, Nebraska
    Posts
    244
    Rep Power
    8

    Re: Ricoh mp c5503

    When you changed the belt did you make sure to have the "number on edge" towards rear side?
    Also when changing those belts or cleaning units, we usually powder on some yellow toner a few inches wide just to the right of the cleaning unit (when viewed from front) as a lubricant, and then give the belt a spin for a full rotation to prevent the blade from turning up.

  3. #13
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    9,295
    Rep Power
    202

    Re: Ricoh mp c5503

    Quote Originally Posted by FrohnB View Post
    When you changed the belt did you make sure to have the "number on edge" towards rear side?
    Also when changing those belts or cleaning units, we usually powder on some yellow toner a few inches wide just to the right of the cleaning unit (when viewed from front) as a lubricant, and then give the belt a spin for a full rotation to prevent the blade from turning up.
    It would have thrown a service code code if it wasn't.

    The loss of image on one side only coupled with having some wrinkles almost has to be the PTR not making proper contact with the ITB. There are a number of threads that deal with PTR problems.

  4. #14
    Senior Tech 250+ Posts Zaxxon's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    444
    Rep Power
    22

    Re: Ricoh mp c5503

    Quote Originally Posted by slimslob View Post
    It would have thrown a service code code if it wasn't.

    The loss of image on one side only coupled with having some wrinkles almost has to be the PTR not making proper contact with the ITB. There are a number of threads that deal with PTR problems.
    Gets my vote, seen this several times. The bracket for PTR is dislocated.
    Please start you post with brand, model, problem.

  5. #15
    Technician emiliorsg's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Valencia
    Posts
    12
    Rep Power
    2

    Re: Ricoh mp c5503

    I also think that you have a problem with PTR unit.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here