Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Ricoh mp c5503

  1. #1
    Technician
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    powhatan
    Posts
    32
    Rep Power
    3

    Ricoh mp c5503

    installed a its belt. i think its faulty
    tried on 2 different its units to make sure unit wasn't faulty

    any ideas
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    9,881
    Rep Power
    218

    Re: Ricoh mp c5503

    Maybe try scanned images instead of crappy photos.

    And include a complete typed description of the problem you are having.

  3. #3
    Technician
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    powhatan
    Posts
    32
    Rep Power
    3

    Re: Ricoh mp c5503

    the black drum and pcu are fairly new. the its belt was due for change 460,000 on it. i change the belt and we think the belt is faulty.
    your thoughts

    ty
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    9,881
    Rep Power
    218

    Re: Ricoh mp c5503

    It the sample was printed LEF, you might want to check that the PTR is making proper contact with the ITB at both ends.

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts HitMan's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Edinburgh
    Posts
    143
    Rep Power
    10

    Re: Ricoh mp c5503

    Is the panel at the back of the black pcu and dev unit installed correctly? Does look drum related but those speckles at the top of the scanned image could be because the ITB isn't cleaning properly.

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk

  6. #6
    Technician
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    powhatan
    Posts
    32
    Rep Power
    3

    Re: Ricoh mp c5503

    it does it in the same spots when printing color as well.
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts HitMan's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Edinburgh
    Posts
    143
    Rep Power
    10

    Re: Ricoh mp c5503

    Maybe try doing single colour full page prints to see if you can narrow it down to a specific drum unit. If they all have the same marks it could be the itb. Do keep in mind that the black drum is in contact with the itb at all times though

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk

  8. #8
    Technician
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    powhatan
    Posts
    32
    Rep Power
    3

    Re: Ricoh mp c5503

    leaning to faulty belt?
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Senior Tech 100+ Posts HitMan's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Edinburgh
    Posts
    143
    Rep Power
    10

    Re: Ricoh mp c5503

    Yeah looks like the image transfer belt could be the issue. If it was the fuser, the image would still be on the page and you could wipe it off with a finger. Is it possible the ITB has a tear in it?

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk

  10. #10
    Technician
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    powhatan
    Posts
    32
    Rep Power
    3

    Re: Ricoh mp c5503

    no but it lQQked funny, kind of looked like it had some wrinkles in it. i got from parts room they are sending a new one.
    ty for the help

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here