Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts Matoku's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    sabah
    Posts
    132
    Rep Power
    0

    Aficio 700 the 5th copies blank

    hello everyone.When I facing this problem I have no idea at all what to do.the problem is when I make copies more then 4 pages.
    eg.the original is 6 pages,the 5th copies is blank or show some unreadable image the 6th pages is ok,If I make 100copies from 1 original is ok no problem.

    what is the problem cause this,

    either the HDD,bicu board, or anythings ealse?

    thanks,


  2. #2
    Service Manager 250+ Posts bonnie750's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    gateshead ,tyne and wear
    Posts
    302
    Rep Power
    24
    sounds like the exposure lamp is not coming on every page


  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts Matoku's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    sabah
    Posts
    132
    Rep Power
    0
    I dont think so.
    I have tried many times and only the 5th page is blank copies.
    today I tried do memory clear.
    the problem is gone.
    but there are many many sc code comes out.

    sc364.968,984 etc.

    the sbicu and Hdd faulty.



  4. #4
    Field Supervisor 2,500+ Posts
    Aficio 700 the 5th copies blank

    Jomama46's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    2,905
    Rep Power
    53
    It might be the paper, if 2 sheets are not being separated.


    You never realize how cheap a professional is until after you let an amateur do it.
    A+; Network +; PDI+

  5. #5
    School District Tech 500+ Posts schooltech's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Idaho
    Posts
    504
    Rep Power
    25
    Does this happen when you do a large printout, such as a full SMC printout?

    I think you need to try to narrow it down to whether it's an internal problem or something going on with the scanner area, but I don't think that's the problem. If there is anything going on with the scanner, it might have something to do with a board going a bit flaky, but, as Jomama said, it might be something more simple, such as double-feeding.

    It's easy to get frustrated when machines do stuff like this. Did you run 4-911-xxx HDD media check and/or formatting? Also, have you updated or reloaded the firmware?

    Before you tear into it, I'd so the simple stuff first:

    1) print out a multiple page internal printout, such as a full SMC

    2) Hdd media check/format

    3) firmware reload

    4) Do a quick re-seat of HDD connections in the back

    The are much cheaper and may fix the problem. Yes, it could be a board, but I'd do other easier things first, just to help narrow it down a bit.

    Bachelor of Science in Information Technology, Comptia A+, Comptia Network+

  6. #6
    Field Supervisor 1,000+ Posts
    Aficio 700 the 5th copies blank

    Shadow1's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    M'ssippi
    Posts
    1,645
    Rep Power
    42
    It really sounds like a HDD or RAM problem - an error check may find a bad sector, mark it, and the problem goes away. Format does about the same. Engine clear will wipe out the bad sector data, and alter the way the machine fills the HDD, so the problem may look like it went away, but really it just moved.

    Be careful in teaching your children it is acceptable to abort an inconvenient unplanned pregnancy because they may also determine it is acceptable to euthanize an inconvenient elderly parent.

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts Matoku's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    sabah
    Posts
    132
    Rep Power
    0
    this morning I tested the HDD and the sbcu board on the known good machine .first the sbcu not ok because the mouse do home on it and dirts everywhere on the board.I try cleans it and now its ok.

    I will fix back the parts to the machine and try.



    hopely its ok.

    How to do firmware upgrade on this machine?


  8. #8
    School District Tech 500+ Posts schooltech's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Idaho
    Posts
    504
    Rep Power
    25
    This machine requires that you use the MCE Ricoh software, download the .bin firmware file from the Ricoh Tech website, and load it to a PCMCIA card via the MCE software and a PCMCIA card reader, or just use a laptop with a built in reader.

    If you haven't done it before, you'll probably not be able to do it without some assistance. It's a bit difficult at first.

    Bachelor of Science in Information Technology, Comptia A+, Comptia Network+

  9. #9
    Technician tungnhung's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    hai phong
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    Hdd media check --- format


  10. #10
    Senior Tech 100+ Posts Matoku's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    sabah
    Posts
    132
    Rep Power
    0
    just for your information.

    the final solution of this problem is the BICU board is faulty.
    I ve change it and the machine run smoothly.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here