Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 32
  1. #1
    Senior Tech 250+ Posts sharpmind's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    452
    Rep Power
    23

    Mpc 2500 no display

    Guys. I need your help badly.

    I have MPC 2500 which shows no display after boot up. The motor is running as well as the other mechanisms.After a couple of minutes the red light indicator in the printer mode and error indicator show. When you press any buttons in the 10-key, it beeps. When you touch some area in the touch panel it beeps also. I replaced the power supply unit, BICU board, and the I/O board but no luck. I checked the operation panel in the other working machine and it is working fine. I also checked the controller board and it is good also.

    I will try to replace the high voltage board tomorrow but I doubt it.

    Any ideas about this kind of problem? Please help!
    Last edited by sharpmind; 04-24-2011 at 09:19 PM.

  2. #2
    Hair Straightener Tech 500+ Posts rsyarcia's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Nueva Vizcaya
    Posts
    708
    Rep Power
    34
    have you tried to replace or remove the harddisk?
    Nobody is perfect..

  3. #3
    Senior Tech 250+ Posts sharpmind's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    452
    Rep Power
    23
    Quote Originally Posted by rsyarcia View Post
    have you tried to replace or remove the harddisk?
    Yeah, I disconnected the hard disk and switched the power on yet the same problem occurred. The LCD panel did not display at all. Actually, I tested the whole controller board unit to the other machine and it was working fine.

  4. #4
    Technician
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    19
    Have you tried Web Image Monitor to see what SC code is being displayed?

  5. #5
    Senior Tech 250+ Posts sharpmind's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    452
    Rep Power
    23
    Quote Originally Posted by Ricohslave View Post
    Have you tried Web Image Monitor to see what SC code is being displayed?
    I was not able to see the error code through web image monitor because the machine was not in the network.

    Thanks for the advice. I do really appreciate it.

  6. #6
    Service Manager 1,000+ Posts
    Mpc 2500 no display

    teebee1234's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Northville, MI
    Posts
    1,670
    Rep Power
    48
    Have you tried powering on with the front door open? I found this in the Knowledge Base, something to check.....
    ----------------------------------------------------------------------------
    The power does not come ON. The Operation Panel does not display. If you open the front cover and turn the main power ON, the Operation Panel is displayed.
    (The front cover open indicator is displayed normally.) After that, the power drops off when you close the cover.
    Answer [Cause]
    The harness of the fusing drive motor (GX060015) has come in contact with the motor itself and caused a short circuit.
    [Resolution]
    Tape the same contact component. There is a clamp on the harness, but the harness has come close to the motor side due to a peculiarity in the harness.

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Tuga
    Posts
    122
    Rep Power
    0
    Try to desconect the Laser Unit and turn ON.
    I had the same problem once and it was the Laser Unit.

  8. #8
    Senior Tech 250+ Posts sharpmind's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    452
    Rep Power
    23
    Quote Originally Posted by ricoco View Post
    Try to desconect the Laser Unit and turn ON.
    I had the same problem once and it was the Laser Unit.
    This morning I went back to the customer place and I tried to replace the high voltage unit and the polygon mirror motor but still same problem.Since there was no display in the machine and a red light appeared in the operation panel, I connected the machine in the network ( as suggested by Ricohslave) and I found out that there was SC 202 (replace the transfer belt). I tried to remove the transfer belt unit but still no luck! This problem really puzzled me so much!

    What can you suggest???change the technician..???hehehehe!

  9. #9
    Senior Tech 250+ Posts sharpmind's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    452
    Rep Power
    23
    @ teebee1234

    When this harness came in contact with the motor side, would it create magnetic field that will affect the display??As I checked, The coating in the wire connector of the fusing drive was good and had no open contact.

  10. #10
    FORMER Techie 1,000+ Posts tcs04's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,191
    Rep Power
    32
    Longshot.... remove the cover from the right door (Vertical transport) an look for damaged wires chafing on the frame.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here