Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Service Manager 2,500+ Posts
    MP C3500 with dead  DF

    sandmanmac's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    2,541
    Rep Power
    70

    MP C3500 with dead DF

    Just picked up an MP C3500 to re-sell
    The DF plug connector to the machine was pooched, so I put on another one, but I may have made a bad mistake, because it was a slightly different one, (off a 2035 machine). It is almost identical except the 2 connectors for the DF mainboard are wired slightly differently, and I didn't notice (sort of in reverse)

    On power-up I got an SC144 - 02, found that Fuse 10 on PSU had blown, replaced it, and the harness, and now I have no codes but the DF doesn't do anything. I can't be sure it worked previously either, but I have never had an issue like this before, so I have to think it was fine.

    I have now replaced the DF with a known working unit, the connector/joiner that joins the DF harness to the machine, and also the SIO:PCB with no luck.

    The DF does respond to open covers, and when I check outputs, I can engage the Main motor, and paper size sensors, clutches, (I'm not sure what else I checked), but the feed in motor won't turn on, and it doesn't acknowledge the switches when paper is set.

    It got late and very frustrating, so I had to give up for the night. But I'm hoping I can get back at it tomorrow with some fresh ideas.

    Any suggestions on my next course of action?

    Thanks


  2. #2
    Service Manager 2,500+ Posts
    MP C3500 with dead  DF

    sandmanmac's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    2,541
    Rep Power
    70

    Re: MP C3500 with dead DF

    Self-inflicted problem solved.
    If anyone runs across an unresponsive DF3010, it turns out it may be caused by a blown fuse 4 on the PSU.
    I swapped in a new PSU and that solved my problem, and then tracked it down to Fuse 4 causing the issue, even though No SC codes or otherwise were displayed
    My stupid mistake cost me several hours, but not much 'real' money, and I learned some things, so it's not all bad.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here