Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    jcrayne
    Guest

    Lanier 6713 Copier synch problem

    I have an older Lanier 6713 copier that is copying out of synch. It seems that the paper actually starts through the track too early. The copy starts printing about 25% down the page. It seems that the timing of the paper transport is out of synch with the scanned image.

    I have checked all of the board connections that I can get too without too much digging. There are no error coded and no service wrench/indication.

    Please help.


  2. #2
    Field Supervisor 500+ Posts Luther's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    crystal lake ,Illinois
    Posts
    605
    Rep Power
    31

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    Old machine is right, either the registration clutch, or selonoid is dirty, i forget if it has a clutch or selonoid


  3. #3
    Moderator 1,000+ Posts
    Lanier 6713 Copier synch problem

    10871087's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,159
    Rep Power
    49

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    is the registration off a consistant amount (+/- 3mm) on every page out from all paper sources, off the glass or through the document feeder? if so you have an electrical issue or a tech induced error in the registration settings. If the registration varries or changes depending on the paper source then you have a bad clutch, solenoid, or sensor somewhere in the system.



  4. #4
    jcrayne
    Guest

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    Thank you both for replying. The registration problem does not happen initially. It seems that if you leave the copier over night, the first copy will print correctly and then the 2 and 3 copies will be out of registration. Usually by the same amount. I am not sure about how consistently it is out though. It appears to be within the +/- 3 mm though.

    I will check these items and report back tonight.

    I have found very little in the way of a diagram for the machine. Look like it should be similar to the Toshiba 1350.

    Anywhere I can find an exploded view diagram of the copier?


  5. #5
    Service Manager 250+ Posts
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    258
    Rep Power
    26

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    It is the reg,clutch . take off main board and mounting plate.
    will help you get it out easier. remove t/s unit .screws on front and back of reg roller assembly. will come out as a unit . replace or clean /light oil clutches. have had sucess with cleaning and oiling
    lol
    jp


  6. #6
    jcrayne
    Guest

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    Thank you for your suggestions and help.

    I did take out the registration clutch(pic attached)

    here is a link to the part I removed and inspected:

    http://www.precisionroller.com/catal...&cid=14033


    The part did not appear dirty. I took it apart and cleaned it anyway. I did lightly oil the part and put it back together.

    Now when I make copies say 4 copies, The first and second copy looks correct, but sometimes the 2 and third are out of registration by about 3 inches.

    If I try to make one copy at a time, I may get a correct copy or I may not. Seems random.

    Again, when the registration is out, it is out by a good 3 inches. The paper transport starts way befor it should to match the image transfer. The result is 3 inches or so that is blank before the printing starts.

    If the clutch was not working at all, would the end of the print be blank or would I just get no print or mechanical error?

    Do you still think it can still be the registration clutch?

    There is another clutch mentioned, the \"CLUTCH - 6-R Clutch\" (pic attached)

    link to part: http://www.precisionroller.com/catal...&cid=24831

    I can not find where this part is to inspect it. Should I be concerned about this part?

    Thanks again for your help.


  7. #7
    jcrayne
    Guest

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    Do you think it could be this registration sensor?

    http://www.precisionroller.com/catal...7&cid=9124

    [img size=420]http://www.copytechnet.com/components/com_simpleboard/uploaded/images/registration_sensor.jpg[/img]


  8. #8
    Service Manager 250+ Posts
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    258
    Rep Power
    26

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    All reg problems we have had were repaired by r&r the clutch.
    Also you may want to check the dev mixer if you want this machine to perform properly even though it has nothing to do with the reg problem.
    lol
    jp


  9. #9
    Technician
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    26
    Rep Power
    24

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    Sounds like you are doing an excelent job. Change both registration and feed clutch at the same time. Will save you trouble down the road. This is very common on this box. Don\'t waste your time trying to clean, just replace. One other trick on this box. If it is jamming, check that all springs are under the lift place in the paper cassette, there should be \"3\".
    Good luck


  10. #10
    Service Manager 100+ Posts dbrownlee's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cadillac, MI USA
    Posts
    200
    Rep Power
    27

    Re:Lanier 6713 Copier synch problem

    I definitely agree with Jerry and jpcopy. We keep a couple sets of the EM clutches in stock because we have so many in the field, and they fail so often. Replace both at the same time. The \"clutch 6r\" is located on the feed roller shaft. I have never needed to replace these in this box. Good luck.

    Post edited by: dbrownlee, at: 2006/05/11 05:10

    GO TIGERS!!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here