Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Service Manager 250+ Posts
    Join Date
    May 2010
    Posts
    302
    Rep Power
    19

    AR-208D problems

    hello guys recently i have been to customers with this model machine that says when they make copies they get parts of the copies missing, upon inspection of the drum i see some light film of toner on the drum after warm up, its not on the entire drum its just like a part off the drum that i see the toner, it seems to me that the drum is not being charged/discharged properly after warm up, i am not sure what to think could cause it at this point,i even got another drum and tried it but, after a couple 100+ of copies it seems to come back, could this be High voltage Pwb? hopfully someone has this experience or a possible solution, godblesshave a great day.


  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts android790's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    63
    Rep Power
    15
    Check your process unit and make sure the mc is in good shape and in correctly. Check your grounds for the process unit. Check your settings in sim mode to see if in range of normal. Check your laser. How old is the developer? Do prints and copies have the same issue. Also, you could have a bad batch of drums. Sorry this is not much help, but it could be a lot of things.

    Yes, I am here to fix your machine. No, your machine went out of warranty 18 years ago.

  3. #3
    Service Manager 250+ Posts
    Join Date
    May 2010
    Posts
    302
    Rep Power
    19
    thanks for the info pal,i give those things a shot, and get back to you guys


  4. #4
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    AR-208D problems

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,222
    Rep Power
    245
    Did you get a few scans for us to look at? =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  5. #5
    Service Manager 250+ Posts
    Join Date
    May 2010
    Posts
    302
    Rep Power
    19
    guys the problem was some toner that was on the laser glass in the machine, however i remember cleaning this before but more toner is getting there again , i changed the developer unit upper seal already.


  6. #6
    Service Manager 250+ Posts
    Join Date
    May 2010
    Posts
    302
    Rep Power
    19
    after about 2mths with this machine in the shop, customer complains about the same problem that happened before, i am stumped, changed drum unit, developer unit,high voltage unit, went back to the customer again and saw toner on the laser unit mirror had to clean it off again, any idea guys what can cause this issue?


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here