Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    cbgfi
    Guest

    backgrounding on ARM455N

    keep getting backgrounding on prints and copies even after changing developer, drum, transfer, charge corona.ANY SUGGESTIONS?



  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts wtroll's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Italy
    Posts
    77
    Rep Power
    20
    Hi,
    in Europe we work on the same model called AR-M451N (Jupiter series), and there are many problems of backgrounding caused by the UPPER FUSER ROLLER.
    Have you checked it?
    Otherwise I've seen another background issue caused by ended toner cartridge (without any toner-end message on the display!), insert a new toner cartridge and problem solved after 20-30 copies.


  3. #3
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    backgrounding on ARM455N

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,222
    Rep Power
    245
    Did you look at the drum waste auger? It's fairly common to twist off the shaft right at the coupler. The cleaning unit packs up right away, no matter how well you vacuumed it. =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts DINGO's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    662
    Rep Power
    27
    hy
    is important understand wath you mean with backgrpund, there a lot kinds of bacdkground with diferents causes.

    if you can post an copy/print, may be can get better answers.


  5. #5
    Service Manager 250+ Posts Silvertoast's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    pensacola
    Posts
    270
    Rep Power
    19
    if its a shadowed background, more than likey its due to ur mag roller being coated, i have made it a point to allways clean off a portion of the mag roller with my finger to check for coating, (after dumping the old dv and b4 adding the new) if its coated take a scotch brite pad a clean it till its silver again.


  6. #6
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Newry
    Posts
    178
    Rep Power
    18
    Ive had that same issue as blackcat, it made an awful mess, have you checked the charge voltage


  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Newry
    Posts
    178
    Rep Power
    18
    Quote Originally Posted by Silvertoast View Post
    if its a shadowed background, more than likey its due to ur mag roller being coated, i have made it a point to allways clean off a portion of the mag roller with my finger to check for coating, (after dumping the old dv and b4 adding the new) if its coated take a scotch brite pad a clean it till its silver again.
    Silvertoast does that work I was under the impression you couldnt touch the mag roller although I would give it a rub with an anti static cloth


  8. #8
    Service Manager 250+ Posts Silvertoast's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    pensacola
    Posts
    270
    Rep Power
    19
    yes it works i do it all the time and its either clean the mag roller or replace the dv unit. use one of the green scotch brite pads, just be sure u dont leave in peices of pad on the mag roller.


  9. #9
    Legend in the Making 2,500+ Posts
    backgrounding on ARM455N

    Akitu's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Thompson, MB
    Posts
    2,605
    Rep Power
    85
    Paper actually works well on the Ricoh MP4000s when their mag roller gets a good coat of baked toner... Should apply the exact same way to any mag roller.


  10. #10
    Technician 250+ Posts
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    308
    Rep Power
    25
    Every once in a while this use to happen to me. Wtroll is right! Change the toner!!! I have had more than one machine do this to me and it really was bad! You go to the machine and give it a full PM and then you get this awful gray background. Sharp will not acknowledge this issue!!! When you look to see what the toner amount is it is 20% or less. Change the toner and run 50 copies and your problem is solved! Even if the toner is not that far used, CHANGE THE TONER!!! I can't explain the issue but I will never forget it. (Yes Mr. Customer I will do a full pm and your copies will look even better! After you do the PM the copies look like crap!! Background all over after you messed with it and now you look like an idiot that just messed up a copier that was working fine!!!)


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here