Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Technician chrisban35's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vienna, VA
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    8

    e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    OK, I thought this would be an easy one. Guess not. All systems seem to check out OK, but I'm not a regular on this machine. Anyone have some in-depth experience they can share in regards to this code? I'm looking for anyone who may have had some other items throw this code, or some other areas I should check as well. I have manual and I followed their sequence to no avail.

    Thanks in advance for any help.


  2. #2
    Banned User 100+ Posts
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    226
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    0

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    I would try the scanner LGC board.


  3. #3
    Technician chrisban35's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vienna, VA
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    8

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    I tested it to the specs in the book, is there some other parameter I should look for or test? - Thanks for the comment.


  4. #4
    Banned User 100+ Posts
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    226
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    0

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    Pop the cover off and look to see for dust build up on the chips.


  5. #5
    Field Supervisor 1,000+ Posts
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2,222
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    59

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    If you're firmware reloads seem to work OK, then you may have a problem with the scanner bd (SLG) or the SYS bd, or the interface cable that connects them. Emujo


  6. #6
    Technician chrisban35's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vienna, VA
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    8

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    Thanks for the helpful hints. I'm always thankful to have TechNet as a reference and to the great Techs here who offer up advice with no compensation, only a return on future issues they face.


  7. #7
    Trusted Tech 50+ Posts fourl6's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    91
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    13

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    Hey guys, iv had to do this 3-4 times over the last few years, its a little bit tricky but doesn't cost anything and has worked every time.

    Cheers Cam

    CONTENT
    When copying or scanning from the RADF, the machine may freeze at the “Ready” screen and requires rebooting to return the machine to an operational state. Also intermittent F110 and F111 errors may occur and
    could be listed in the machine’s error history.

    CAUSE
    There is a possibility that the 5.1VB line from the power supply is insufficient for correct operation of the SLG
    board and the RADF. This must be confirmed by measuring the F205 fuse output on the copier’s power supply
    with a digital multimeter. If the voltage is confirmed as being below 5.0VDC, it is likely to be the cause of the
    symptoms described above, and the countermeasure step listed below should be applied.

    COUNTERMEASURE
    The following information should only be conducted by experienced technical staff. A good quality
    Digital Multimeter and an insulated pot adjusting screwdriver should be used for this procedure! The
    output for the 5VB line needs to be adjusted to exactly 5.10VDC measured at F205 fuse on the Power supply.
    This output voltage is adjusted by a trim pot on the power supply marked VR2. It needs to be adjusted
    clockwise (whilst monitoring the voltage output of Fuse F205) and is extremely sensitive so will not need to be
    adjusted very far to obtain the correct voltage. DO NOT EXCEDE 5.10VDC or serious damage to the machine
    will result.
    For additional assistance, contact your Toshiba Regional Specialist.



  8. #8
    Technician chrisban35's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vienna, VA
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    8

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    I'll definitely give this a try. So far I've checked all mentioned above and I'm still getting the code. We even swapped out the Board mentioned and still coding.


  9. #9
    Trusted Tech 50+ Posts fourl6's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    91
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    13

    Re: e-Studio 3510c - F110 Error Code - Communication Error-Sys CPU & Scanner

    Quote Originally Posted by chrisban35 View Post
    I'll definitely give this a try. So far I've checked all mentioned above and I'm still getting the code. We even swapped out the Board mentioned and still coding.
    its pretty hard to get it to 5.1v exactly without going over... iv found they are normally around 4.5-4.8v and getting it over 5v fixes the problem

    Cheers


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here