Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    NSW
    Posts
    47
    Rep Power
    1

    Xerox 700 jaming (077-130 duplex out sensor on jam)

    Hi,

    Please can anyone assist me with this error code, 077-130. I've cleaned the sensors (not sure if it's the right sensor though) and rollers but still getting jam by the duplex out. Please help!

    Thanks in advance

    Screen Shot 2018-09-07 at 6.38.12 pm.jpg

    Screen Shot 2018-09-07 at 6.38.26 pm.jpg

    Last edited by Kwaku01; 09-07-2018 at 10:53 AM. Reason: Forgot to add Printer type

  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts InterfaceP's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    TX
    Posts
    407
    Rep Power
    16

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Is it making a grinding noise?


  3. #3
    Technician
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    NSW
    Posts
    47
    Rep Power
    1

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Quote Originally Posted by InterfaceP View Post
    Is it making a grinding noise?
    yes, it makes a grinding noise as well when powered on.


  4. #4
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    93
    Rep Power
    0

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Quote Originally Posted by Kwaku01 View Post
    yes, it makes a grinding noise as well when powered on.

    sorry for late response

    as the pecture

    Attached Images Attached Images

  5. #5
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    May 2014
    Posts
    89
    Rep Power
    10

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Theres a belt on the inside of that drawer where the pictures show, theres also about 8 pulleys and bearings, you need to clean the shafts and bearings out, dont grease or oil them, then retension belt at spring tension, theres also a mod kit available with bearings with pulleys!


  6. #6
    Senior Tech 250+ Posts InterfaceP's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    TX
    Posts
    407
    Rep Power
    16

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Sounds like the duplex unit is slipping. Very common with 700's, you can try to just replace the belt (visible on the back side of the frame in your pic) pn: 023E27010 and the bearings 413W75959 (x5)

    The problem will only get worse, and will result in you having to replace the gears also. Until you solve the issue you can manual duplex, but always print "face up" to prevent the duplex from activating.

    Hope this helps.


  7. #7
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    93
    Rep Power
    0

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Quote Originally Posted by InterfaceP View Post
    Sounds like the duplex unit is slipping. Very common with 700's, you can try to just replace the belt (visible on the back side of the frame in your pic) pn: 023E27010 and the bearings 413W75959 (x5)

    The problem will only get worse, and will result in you having to replace the gears also. Until you solve the issue you can manual duplex, but always print "face up" to prevent the duplex from activating.

    Hope this helps.
    its the duplex motor he need to replace the motor the motor place like in the picture in my past post


  8. #8
    Senior Tech 250+ Posts InterfaceP's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    TX
    Posts
    407
    Rep Power
    16

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Quote Originally Posted by mkdirs View Post
    its the duplex motor he need to replace the motor the motor place like in the picture in my past post
    How can you be so sure its the motor? The grinding sound is the gear (PL 4.5 item 15) not the motor. A bad or stalled motor makes a humming sound not grinding. I unfortunatly fix this issue once a week.


    As someone else stated, you can try to clean the bearings, but this has never been effective long term solution for me.


  9. #9
    Technician
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    NSW
    Posts
    47
    Rep Power
    1

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Quote Originally Posted by mickey singh View Post
    Theres a belt on the inside of that drawer where the pictures show, theres also about 8 pulleys and bearings, you need to clean the shafts and bearings out, dont grease or oil them, then retension belt at spring tension, theres also a mod kit available with bearings with pulleys!
    Thanks a lot! Will have a look and give them a clean...hopefully it works.


  10. #10
    Technician
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    NSW
    Posts
    47
    Rep Power
    1

    Re: 077-130 duplex out sensor on jam

    Quote Originally Posted by InterfaceP View Post
    Sounds like the duplex unit is slipping. Very common with 700's, you can try to just replace the belt (visible on the back side of the frame in your pic) pn: 023E27010 and the bearings 413W75959 (x5)

    The problem will only get worse, and will result in you having to replace the gears also. Until you solve the issue you can manual duplex, but always print "face up" to prevent the duplex from activating.

    Hope this helps.
    Thanks a lot for your suggestions! Please will I have to also replacee the bearings should I decide to replace the belt?


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here