PDA

View Full Version : Konica Minolta C280 Drum Installation Error


Custom Search


Elmo
06-18-2015, 12:37 PM
Hi All
Have an intermittent fault on C280
Machine throws up Drum Installation Error
it has happened 3 time in the last 2 months
unfortunate this machine is long distance away
the engineer attends and checks connectors etc. obviously on two occasions we have fit new drums as we were unsure whether one was faulty; this clears it for a little while.

anyone had a similar fault can point me in the direction of a fix
Thanks

EarthKmTech
06-18-2015, 02:46 PM
had this on a machine once, its wiring harness to the drum contacts was chewed by rodents and would only work for a while.

I would replace the harness and the contact unit. I seem to recall hearing some other issue where by the drum locking levers may not operate correctly and I believe that is a nightmare to correct too.

copierwhisper
06-19-2015, 12:59 AM
I had this issue once...We had to pull the machine from the field because after replacing boards, wiring harnesses and drum the problem would go away and always come back. I'd love to know what you find out. Good luck!

Custom Search