PDA

View Full Version : Miscellaneous Bizhub C 253 Scan/Fax Button not working


Custom Search


augustinermonch
07-28-2015, 10:34 AM
Hello i have a Problem with my C253

If i Press the Scan/Fax button there is a beep but
the menue dosenīt change.


Is the a Setting to turn the button on/off?

Thank you for your help.

Slowly i became frustrated.

Regards

EarthKmTech
07-28-2015, 11:07 AM
check the HDD is turned on and operational.

without it these functions are impossible

augustinermonch
07-28-2015, 12:04 PM
Hello,
how i can check the HDD ?

Is the Machine Working without an HDD ?

How to install an HDD ?

THANK YOU

30053

Tech Helpdesk
07-28-2015, 05:05 PM
Hello,
how i can check the HDD ?

Is the Machine Working without an HDD ?

How to install an HDD ?

THANK YOU

30053


Has the fax option been attached to the machine ??

emujo
07-28-2015, 05:33 PM
With or without a fax, the scan/fax button should respond...Print out the network config sheet, the HDD should be listed as installed. The HDD must also be formatted correctly. These MFPs came with HDDs but some companies remove them for security concerns before reselling them. Emujo

augustinermonch
07-30-2015, 08:15 PM
Hello
many thanks for your help.

Today i tried to format the HDD but it doesenīt work.
The Start button donīt switch from red light to blue.

Iīm not sure if i started the Memory Check before. Is it necessary ?

I asked the seller for help an he sayed that there is a
Software switch to turn of the HDD ? is this right?

Iīm not sure if a HDD is installed where should is be located ?
If itīs not Installed which HDD i need ?

copier addict
07-30-2015, 08:52 PM
To see if it is physically installed, remove the left rear plastic cover and the metal cover behind it. The HDD should be there.
To see if it is electronically installed, go into service mode-system 2-HDD-installed.
Once installed do a logical format.

augustinermonch
08-02-2015, 03:42 PM
Thank you for your help.

The HDD is installed Physical
But it was not activated in the OS ......

Itīs like copier addict says.

In the Service Mode System-2 Hdd


Now i have to finde out to set the Fax service right.

Thank you again.

blackcat4866
08-02-2015, 07:39 PM
So look at System2 > Option Board Set > HDD ... if it's set to Unset, just change it to Set. You may need to reload the video files. =^..^=

Custom Search