PDA

View Full Version : C284e washes out colors


Custom Search


mrfuser
05-30-2020, 06:59 PM
We have a client with a c284e that was losing yellow so we replaced yellow drum and developer and that seemed to work for a while then it came back. We also replaced the itb assembly, cleaned sensors , cleaned sub hopper assembly and it came back fine again and then after a week started losing again. Now it is seeming to wash out all colors and yellow is almost completely gone.

We watched it adding toner and the levels are about 2% except for yellow at 8%.

any ideas?

mascan42
05-30-2020, 07:23 PM
Any error codes?

Synthohol
05-30-2020, 07:39 PM
is there an abundance of yellow DV in the WTB?
the white toner bushings leak and send toner into the WTB.

mrfuser
05-30-2020, 08:00 PM
Doesn’t seem to be. All the colors are now very washed out

mga
05-30-2020, 08:20 PM
We have a client with a c284e that was losing yellow so we replaced yellow drum and developer and that seemed to work for a while then it came back. We also replaced the itb assembly, cleaned sensors , cleaned sub hopper assembly and it came back fine again and then after a week started losing again. Now it is seeming to wash out all colors and yellow is almost completely gone.

We watched it adding toner and the levels are about 2% except for yellow at 8%.

any ideas?

Did you use drum kit or new oem drum was it a new dev assy

copier addict
05-30-2020, 08:40 PM
Have you cleaned the printhead?

mrfuser
05-30-2020, 08:41 PM
Yes oem drum and dv assembly and yes cleaned print head. Get Atc errors for rear sensor and yellow

mga
05-30-2020, 08:47 PM
Have you cleaned the printhead?

? Print head

tsbservice
05-30-2020, 09:05 PM
? Print head
Not PH unit itself I think, just:
Troubleshooting (https://manuals.konicaminolta.eu/bizhub-C554e-C454e-C364e-C284e-C224e/EN/contents/id16-_101379891.html)

mga
05-30-2020, 09:10 PM
Not PH unit itself I think, just:
Troubleshooting (https://manuals.konicaminolta.eu/bizhub-C554e-C454e-C364e-C284e-C224e/EN/contents/id16-_101379891.html)

Why do they call it a print head in the user guide it a laser

tsbservice
05-30-2020, 09:18 PM
Why do they call it a print head in the user guide it a laser

True, I also was confused when come to Konicas from Toshiba when they call it LSU - laser scanner unit.
Nevertheless it's just laser unit - diode, poly motor and some lenses and mirrors.

copier tech
05-31-2020, 12:36 PM
We have a client with a c284e that was losing yellow so we replaced yellow drum and developer and that seemed to work for a while then it came back. We also replaced the itb assembly, cleaned sensors , cleaned sub hopper assembly and it came back fine again and then after a week started losing again. Now it is seeming to wash out all colors and yellow is almost completely gone.

We watched it adding toner and the levels are about 2% except for yellow at 8%.

any ideas?

Take out the yellow dev unit, has it lost its developer?

If so then most likely you have blocked airflow.

45780

Walterj
06-09-2020, 08:43 AM
[QUOTE = mrfuser; 1488936] Tenemos un cliente con un c284e que estaba perdiendo amarillo, por lo que reemplazamos el tambor amarillo y el desarrollador y eso pareció funcionar por un tiempo y luego regresó. También reemplazamos el conjunto de itb, limpiamos los sensores, limpiamos el conjunto de la sub tolva y volvió a funcionar bien y luego, después de una semana, comenzó a perder nuevamente. Ahora parece lavar todos los colores y el amarillo se ha ido casi por completo.

Lo vimos agregando tóner y los niveles son aproximadamente del 2%, excepto el amarillo al 8%.

alguna idea? [/ CITA]


Good day:
I recommend you check the HV BOARD and the Sockets.
If this is stopping you very often it must be that some transistor of the HV BOARD must be working badly.
This is also caused by the Sockets, I suggest isolating it.
Any questions write to my email walvaradocruz@gmail.com




Regards.

mrfuser
06-09-2020, 09:15 PM
Ok replaced yellow drums dndv and yellow is super high now and other colors are still washed out and levels show very low. I swapped out the sub hopper assembly and the small gears that mesh at the front don’t seem like they turn like they should to add toner down to dv unit. Is there a trick to installing the sub hopper? I took it out at least 5 times and put it back with same result.

Cyclops85
06-10-2020, 01:21 AM
Sub hopper is usually a very easy fit. Run a TCR auto supply and see if the colours tone up to 6% then run test mode on all colours to see if the hopper refills. I sometimes run it with the exit cover off so I can see if the bottles turn correctly. If you are getting weird issues with density then make sure you clean the IDC sensors and look at replacing the transfer belt/roller. Update firmware and run a gradation adjustment. Are you using official KM toners and are they for the correct model? I have had customer’s fit universal katun toners to a C308 before causing all sorts of density issues.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Custom Search