PDA

View Full Version : INEO +250I BACKGROUND


Custom Search


cla65
07-14-2023, 09:16 AM
INEO +250I BACKGROUND
hi all, I have cyan and sometimes yellow background problems.
the color developing units have been running for 3600 minutes, the drums are
at 20% of use, the toner is original.ATDC value 6.77
doing the stabilization and gradation adjust it improves but after two days the problem returns.
I tried to edit image backround adj, raising the values,
the situation stabilized for a few days and then came back.
the total counter is 60,400 of which 27,000 in colour, firmware F00-G00-Q6
Do you have any suggestions? Thank you

GIUBOSS
07-14-2023, 09:58 AM
Probable false contact on the imaging units, you have cleaned the id sensors, initialize and stabilize.

C250 black background (https://www.copytechnet.com/forums/konica-minolta/24054-c250-black-background.html)
Bizhub C250 With Yellow Background - Changed IU & Laser (https://www.copytechnet.com/forums/konica-minolta/29879-bizhub-c250-yellow-background-changed-iu-laser.html)

cla65
07-14-2023, 02:06 PM
Thanks, I'll check the contact details of the developer units,
I had extracted them all from the machine to check the integrity of the mylars,
I haven't noticed anything out of the ordinary.
Thanks again

tsbservice
07-14-2023, 02:36 PM
Check and report TCRs in service mode, should be around 7%

cla65
07-14-2023, 03:57 PM
59005 hello, the values are correct, I attach photos

tsbservice
07-14-2023, 05:12 PM
59005 hello, the values are correct, I attach photos

Yes readings are good, however fusing temperature is very low. Do you have poor fusing on solid colours? Do state confirmation and make cmyk halftones at 30 and 255 for us to see them.

Synthohol
07-14-2023, 08:01 PM
i think the fuser temp is only accurate when you hit start on that screen, then it gives live action readings making a printout page.

tsbservice
07-14-2023, 10:11 PM
i think the fuser temp is only accurate when you hit start on that screen, then it gives live action readings making a printout page.
Good to know Synt never tried printout from that screen.

Synthohol
07-14-2023, 11:55 PM
yeah, when the screen is idle its kind of arbitrary readings but when you hit start you see the fuser temp go up and the live real atdc readings etc...

tsbservice
07-15-2023, 12:11 AM
yeah, when the screen is idle its kind of arbitrary readings but when you hit start you see the fuser temp go up and the live real atdc readings etc...

Good lord thanks 😊
Going to put that on my belt but it's already heavy enough 🤣

cla65
07-18-2023, 11:56 AM
below the halftone prints with density 255 and 30
plus two internal prints first with magenta spots
and after initialization and stabilization of good quality, thank you

tsbservice
07-18-2023, 05:36 PM
Check ribon cables to the laser or laser itself(PH unit) it may be deffective.

occus
07-20-2023, 02:25 PM
I had a +250i where I had a cyan background. Any tests and attempts brought no solution except to exchange the cyan developing unit.

cla65
07-25-2023, 06:25 PM
Hi, I spoke to a kmi specialist and he suggested I replace the temp sensor.
I will try this solution and let you know. now the customer is on vacation.
Thank you

tsbservice
07-25-2023, 08:44 PM
Hi, I spoke to a kmi specialist and he suggested I replace the temp sensor.
I will try this solution and let you know. now the customer is on vacation.
Thank you

So what are temperature/humidity readings atm?

jotunn
07-25-2023, 10:22 PM
59082

- density difference betweeen "1" and the rest
- repeating pattern in "2"
- strange lines in "3"
- white spots all over the page (also on yellow)
- lines along the page

Where does this machine operate (office or somewhere else)?
What's the humidity in this place? Air conditioning?
Post a photo of cleaning roller and charging roller of magenta drum (other drums too for comparison).

copier tech
07-26-2023, 08:22 AM
INEO +250I BACKGROUND


hi all, I have cyan and sometimes yellow background problems.
the color developing units have been running for 3600 minutes, the drums are
at 20% of use, the toner is original.ATDC value 6.77
doing the stabilization and gradation adjust it improves but after two days the problem returns.
I tried to edit image backround adj, raising the values,
the situation stabilized for a few days and then came back.
the total counter is 60,400 of which 27,000 in colour, firmware F00-G00-Q6
Do you have any suggestions? Thank you



Are you using genuine or compatible / aftermarket toner ?

Gift
07-26-2023, 08:32 AM
59082

- density difference betweeen "1" and the rest
- repeating pattern in "2"
- strange lines in "3"
- white spots all over the page (also on yellow)
- lines along the page

Where does this machine operate (office or somewhere else)?
What's the humidity in this place? Air conditioning?
Post a photo of cleaning roller and charging roller of magenta drum (other drums too for comparison).

Strange Lines @3 looks like insufficient druom or ITB claning. In case it just occures with magenta solids it's probably just the drum unit. He can swap it against the cyan drum and check if these lines are showing in cyan just to be shure. Charge roller will probably show the same lines on it's surface I guess.

Custom Search