PDA

View Full Version : Error Code BizHub C284e ghost duplex jam 14


Custom Search


MJR
10-04-2023, 06:04 PM
I have a Konica minolta that has a duplex jam code 14 when you power it on. There is no paper anywhere. I have replaced the duplex assembly, the delivery assembly and the fuser and still have same problem. Jam counter does not show duplex jam. The fuser lamp never comes on and the delivery assembly motor never receives a pulse. It will come up with the error with the right door open. I have read in the service manual, not to replace the MFP board or the SSD board with a board from a used copier. Does anyone know if the PRCB can be replaced from a used copier without damaging the PRCB, to try to diagnose the problem? Any help would be appreciated.
Thanks
MJR

MJR
10-04-2023, 10:21 PM
I started tracing the wires down and the tech before me had left the lower duplex unit unplugged where it plugs in behind the white cover that hides the network/fax wiring. Removed the cover plugged it in and what do you know. usually something simple. Thanks again! MJR
I have a Konica minolta that has a duplex jam code 14 when you power it on. There is no paper anywhere. I have replaced the duplex assembly, the delivery assembly and the fuser and still have same problem. Jam counter does not show duplex jam. The fuser lamp never comes on and the delivery assembly motor never receives a pulse. It will come up with the error with the right door open. I have read in the service manual, not to replace the MFP board or the SSD board with a board from a used copier. Does anyone know if the PRCB can be replaced from a used copier without damaging the PRCB, to try to diagnose the problem? Any help would be appreciated.
Thanks
MJR

copyman
10-04-2023, 11:33 PM
Good to hear it was something simple.

Just so you know I've swapped 4 series boards from one machine to another many times without major issues. Just use the firmware to cleanse the MFP board after swapping.

femaster
10-05-2023, 02:39 AM
Good to hear it was something simple.

Just so you know I've swapped 4 series boards from one machine to another many times without major issues. Just use the firmware to cleanse the MFP board after swapping.

Also make sure that you change the machine type to the correct settings if the board came from a different model # 4-series.

Custom Search