PDA

View Full Version : Warming up on bizhub 600


Custom Search


aleksander
06-24-2010, 10:45 AM
Hi all
Anyone know the solution for warming up problem on bizhub 600?
"now Warming up" shown during time in panel and never being "Ready to copy". Whats wrong with my bizhub 600? Any solution I will appreciate. Thank you.

fixthecopier
06-24-2010, 12:14 PM
A lot of times on a kONICA, it is looking for toner when it is warming up. It will stick on please wait, if the patch sensor for the drum is dirty.

Rudi
06-24-2010, 06:55 PM
A lot of times on a kONICA, it is looking for toner when it is warming up. It will stick on please wait, if the patch sensor for the drum is dirty.
Excactly what fixthecopier says , only had this on the 2 sensors being dirty, no toner or toner gear broken on the supply unit.

pepper38_cnd
06-25-2010, 01:13 PM
Fix is right! I had one yesterday, when I removed the drum carriage and the cover the cleaning section was overflowing with toner I rescheduled for a recycle clutch and all is well. Of course cleaning the sensors solved the warm up issue, I just wanted to point out in my case the sensors were polluted due to a bad clutch.

aleksander
06-26-2010, 04:20 AM
I tried to clean the drum sensors but still "Now warming up". Then I try to replace the drum sensors and still the same problem.
Any other solutions? Thank you for responding. :)

aesthetics1
06-28-2010, 10:38 PM
This can also be caused by outdated/corrupt firmware. Try updating your machine to the latest firmware using a USB Thumb Drive... This is 99.9% of the time the aforementioned sensors though. Double and triple check them.

aleksander
07-01-2010, 09:12 AM
I dont know why. But my bizhub 600 works normaly.
Next problem, when I used the bizhub 600 for copying more than 100 sheets, black background shown. Any suggestion?

chand226
02-01-2014, 09:35 PM
I dont know why. But my bizhub 600 works normaly.
Next problem, when I used the bizhub 600 for copying more than 100 sheets, black background shown. Any suggestion?

no need of to change any firmware and drum.

i have 200% correct formula for this copier (biz600/750/ di7210/7272). no toner on corona, no warming up, pleasewait.
contact me at chand226@gmail.com

chand226
02-01-2014, 09:38 PM
Hi all
Anyone know the solution for warming up problem on bizhub 600?
"now Warming up" shown during time in panel and never being "Ready to copy". Whats wrong with my bizhub 600? Any solution I will appreciate. Thank you.

no need of to change any firmware and drum.

i have 200% correct formula for this copier (biz600/750/ di7210/7272). no toner on corona, no warming up, pleasewait.
contact me at chand226@gmail.com

chand226
02-01-2014, 09:39 PM
I tried to clean the drum sensors but still "Now warming up". Then I try to replace the drum sensors and still the same problem.
Any other solutions? Thank you for responding. :)

no need of to change any firmware and drum.

i have 200% correct formula for this copier (biz600/750/ di7210/7272). no toner on corona, no warming up, pleasewait.
contact me at chand226@gmail.com

Synaux
02-02-2014, 08:17 AM
no need of to change any firmware and drum.

i have 200% correct formula for this copier (biz600/750/ di7210/7272). no toner on corona, no warming up, pleasewait.
contact me at chand226@gmail.com

Thanks for reviving a 3+ year old post...jackass.

chand226
02-02-2014, 01:40 PM
Thanks for reviving a 3+ year old post...jackass.

lol
then what?

Synaux
02-03-2014, 05:48 AM
lol
then what?

I don't know. You tell us. Your the one spamming up the forum.

techrep
08-11-2023, 12:11 AM
i have face this problem..i only thing to do is.i clean the sensor and nothing happen..and then i check the thermostat and i just it.solve my problem the distance of the thermostat and the roller.

Custom Search