PDA

View Full Version : C280 w/ FS-527 finisher: intermittent "empty finisher tray" message


Custom Search


mascan42
12-04-2012, 11:24 PM
I have a customer that is getting the message to empty the finisher tray after completing a stapled job. This happens only every couple of weeks, and is quickly solved by reaching inside and touching the alignment tray paper sensor. There is never anything on the sensor, and swiping my finger over it always clears it up - but rebooting the machine doesn't. I've tried replacing the sensor, but it keeps coming back. Since rebooting the machine doesn't reset it, I can't imagine that it's the finisher PWB. Any ideas?

Mr Spock
12-05-2012, 12:17 AM
One of the KM finishers had a bulletin to replace the tray full sensor actuator because it was 2 short to reliably activate the sensor.

mascan42
12-05-2012, 12:33 AM
This isn't about the main finisher tray - it's the internal alignment tray that it thinks still has paper in it.

Kidaver
12-05-2012, 12:35 AM
Has the staple unit been removed from this machine? I remember in class after we removed it and reinstalled it we didn't get it in exactly right and was getting error there was paper in the finisher

mascan42
12-05-2012, 12:52 AM
No, it's never been removed. Also, the error only occurs every couple of weeks.

Mr Spock
12-05-2012, 05:29 AM
FS-526/FS-527, “The output tray has reached its capacity” message before reaching the maximum tray capacity if many one page jobs are printed.
Solution:
CAUSE: Firmware needs to be upgraded.

SOLUTION: Install special firmware version GD9-B4.

MVPunisher
01-13-2015, 09:30 PM
I have a customer that is getting the message to empty the finisher tray after completing a stapled job. This happens only every couple of weeks, and is quickly solved by reaching inside and touching the alignment tray paper sensor. There is never anything on the sensor, and swiping my finger over it always clears it up - but rebooting the machine doesn't. I've tried replacing the sensor, but it keeps coming back. Since rebooting the machine doesn't reset it, I can't imagine that it's the finisher PWB. Any ideas?


What did you do to resolve this issue? same issue to a T. I know it is years late but if you still remember.

Intermittent so tough to duplicate. It is not an issue with the output tray thinking it is full just like your issue....

Thanks

mascan42
01-14-2015, 03:24 AM
As I recall, the lease ran out and it was replaced before we ever figured it out.

allan
01-14-2015, 06:28 AM
These machines work with a page count vs type of paper stock and staple no staple to figure out how much paper the elevator tray is supposed to take it also has a limit sensor. The firmware fix could make a lot of sense.

Imagetech
09-13-2017, 05:09 PM
Many moons later. The remove paper from the process section or stacker is caused by a paper dust/dirt build up on that stacker plate. Keeping it clean should resolve.

Custom Search