PDA

View Full Version : Biz 223 false misfeeds tray 1 only.


Custom Search


eg101
08-04-2014, 08:19 PM
Have Biz 223 in shop for other repairs.
When testing machine after major repairs discovered that it displayed paper jam only from tray 1, other trays work fine. I have replaced feed rollers and O/W clutches to no affect. I actually swapped out tray 1 to another machine, with same results.
Paper stops jus 1 inch out of timing roller. Code 30-03. Any ideas?

xscotty1990
08-05-2014, 11:01 AM
Hi there,

there was a technical Information for bent first paper feeding unit.
I cant find it right now but will search later


greetings

Scotty

eg101
08-05-2014, 09:24 PM
Thanks. I tried SSD site but didn't find anything about false jams, maybe I just missed it.
It's really puzzling since it all looks so right

Tek_services
08-05-2014, 09:52 PM
Check the photosensor pin below tray, if the pin is broken no send signal to PWB boar and no actuate the clucht. photosensor location in paper path

eg101
08-06-2014, 05:08 PM
I cannot find actuator or sensor at paper exit area of feed unit.
I compared feed unit with one from Biz 423 and they are different. 423 feed section has 3 photo interrupters and Biz 223 only has 2. It appears that paper feed from tray 1 is first detected by sensor at timing roller.

So, let me try again. Tray one always says jam with paper fed in and stopping just before transfer rollers (code 30-03 11). Tray 2 and bypass work fine. new rollers and o/w clutches.

Any suggestions?

MDR24
08-06-2014, 05:27 PM
Have you tried a trouble reset? I know it sounds unrelated but we had a +452 in last week and after we stripped and cleaned it. We had this exact problem all trays/functions working apart from tray1. Trouble reset fixed our issue.

eg101
08-06-2014, 05:47 PM
Have you tried a trouble reset? I know it sounds unrelated but we had a +452 in last week and after we stripped and cleaned it. We had this exact problem all trays/functions working apart from tray1. Trouble reset fixed our issue.

Thanks for the suggestion. Tried it, got 1 sheet through, jams again.

xscotty1990
08-06-2014, 06:16 PM
Please check the three Little gears of the paper feed unit, had broken ones a month ago.
Also check if you have built it to together correctly.

Maybe you can see the paper feed unit working by putting a flashlight into the paper Cassette.

Good Luck

Scotty

Tek_services
08-06-2014, 08:07 PM
Chek this link and view page 12 look for article #3 sensor PS1


http://manuales.siselectron.com.mx/Atoramientos%20codigos%20%20error%20MFPs/AtorCod%20Error%20BH%20363.pdf






:-)

25918

eg101
08-08-2014, 02:02 PM
Thanks for all the help. Turns out the bushings on the timing rollers were bad.
Go figure

habik
08-08-2014, 06:54 PM
Thanks for all the help. Turns out the bushings on the timing rollers were bad.
Go figure


Hi is that some kind of Friday joke? :) bushing going wrong? Has it done 2 milion or split in half or it got seized up from toner and dust?

Don't want to sound pricky wasn't it just a clutch out of the home position pin?

Custom Search