Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Kumasi
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    iR-ADV C5250i displays E100-0300

    I keep getting E100-0300, please any help to resolve this?
    The sensor for the Black seems to have a problem.
    Photo0030.jpg IMG-7761.jpg

  2. #2
    Service Manager 1,000+ Posts
    iR-ADV C5250i displays E100-0300

    skynet's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    2,067
    Rep Power
    122

    Re: iR-ADV C5250i displays E100-0300

    E100-0300 is a laser (2) error have you tried swapping the lasers over.
    If after swapping them over you get E100-0100 you have moved the fault to laser (1)
    The older 5000 series would become ready without a laser connected obviously the colour/black would be missing but at least you can fault find.
    When you think you have made a procedure idiot proof your company employs a better idiot.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Kumasi
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Re: iR-ADV C5250i displays E100-0300

    Quote Originally Posted by skynet View Post
    E100-0300 is a laser (2) error have you tried swapping the lasers over.
    If after swapping them over you get E100-0100 you have moved the fault to laser (1)
    The older 5000 series would become ready without a laser connected obviously the colour/black would be missing but at least you can fault find.



    Thanks Very much for your reply, it was very helpful and useful.
    I swapped the Laser unit and I had E100-0100 error so does that mean my lasers are not faulty?, then what could be the problem?
    Could it be the blue cable?
    Thanks..

  4. #4
    Service Manager 1,000+ Posts
    iR-ADV C5250i displays E100-0300

    skynet's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    2,067
    Rep Power
    122

    Re: iR-ADV C5250i displays E100-0300

    Quote Originally Posted by richmond View Post
    Thanks Very much for your reply, it was very helpful and useful.
    I swapped the Laser unit and I had E100-0100 error so does that mean my lasers are not faulty?, then what could be the problem?
    Could it be the blue cable?
    Thanks..
    The laser is faulty, at the start you had the E100-0300 code which indicates the laser in position 2 is faulty when you swapped them over it told you laser in position 1 is faulty, E100-0100
    The part no is FM0-1021-000, it's the same laser as goes in a 5255 if you have spare machines.

    What happens if you leave the faulty laser unplugged and turn the machine on as I said in my previous post the older machines would actually copy/print like this.
    Last edited by skynet; 03-14-2021 at 08:00 PM.
    When you think you have made a procedure idiot proof your company employs a better idiot.

  5. #5
    Copier Technician 1,000+ Posts
    iR-ADV C5250i displays E100-0300

    mga's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    london
    Posts
    1,254
    Rep Power
    121

    Re: iR-ADV C5250i displays E100-0300

    The problem is a faulty laser unit
    Attached Images Attached Images

  6. #6
    Service Manager 1,000+ Posts
    iR-ADV C5250i displays E100-0300

    skynet's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    2,067
    Rep Power
    122

    Re: iR-ADV C5250i displays E100-0300

    @mga that service manual makes more sense than the one I have all mine talks about is laser 1 and 2, although I assumed laser 2 would be the cyan / black.
    When you think you have made a procedure idiot proof your company employs a better idiot.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Kumasi
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Re: iR-ADV C5250i displays E100-0300

    Quote Originally Posted by skynet View Post
    @mga that service manual makes more sense than the one I have all mine talks about is laser 1 and 2, although I assumed laser 2 would be the cyan / black.


    Thank you my good friends for your great support, it was very useful.
    I replaced the laser unit FC8-3396-2 and the error stopped, it seems to be working now.
    I appreciate your great support.
    Thank you....

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here