Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 27 of 27

Thread: E000005-001

  1. #21
    Technician
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Karjat, Maharashtra, India
    Posts
    17
    Rep Power
    0

    Re: E000005-001

    Quote Originally Posted by teckat View Post
    You must check right door swich.... the sensor and swich has nearly but in the swich tonner-dust could in.... You remove that swich and then clear nicely.... And then perfectly fit it and then power on the mashine..... Erorr shoud gose

  2. #22
    Technician
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Karjat, Maharashtra, India
    Posts
    17
    Rep Power
    0

    Re: E000005-001

    Quote Originally Posted by teckat View Post


    More notes--------------e005-0001

    When powering unit on the error code would come up. Info screen suggests to check web solenoid SL 9 for an open circuit.
    This was not the problem and and may lead the tech off course causing them to replace several parts that did not resolve the problem.

    If you enter I/O mode screen P007 bit 9 a 1 states that it is not driving or connected. It did display a 1 and looking down below SL 10 also was a 1.
    This leads to a totally different area in the machine.
    The problem is that there is no 24VDC going to SL9 and not due to an open circuit.


    The problem came down to the right door interlock (SW6 = FL3-1271-000) not making the microswitches, the photo-interrupter was blocked thus not showing door open but 24VDC was not passing thru the switches.
    Re-aligning the switches corrected problem.


    =

    ================================================== ==========================

    Check Connector J108 and J140 on the Main Driver PCB.
    ==
    In this case, it was found that Connector J108 was Plugged into J140. Reconnect J108 to the Correct Position, to resolve this issue.


    ================================================== ===============================================

    EXAMPLE
    It was discovered that J108 on the Main Driver PCB was unplugged.
    J108 on the Main Driver PCB is for 12 volts DC and the 12 Volt Loopback signal working in conjunction with J522 of PCB #5 - the Relay PCB.

    Re-connecting J108 on the Main Driver PCB resolved the service issue of E005-0001 code of occurring. Also, be sure to check the connection of J522 on the Relay PCB

    Refer to the Illustrations below:







    Thank you soooo much sirrrr.....Your openion is very helful for me..... first i remove the right door swich in front.... And see it... I found the swich has fill in toner dust....Then i clean the swich in.... Circuit cleaner alchohol... then it assembled perfectly then swich o mshine..... Then mashine work normally.......Thenku so much sirrrrr....The E0005 0001 is accured from right door swich....

  3. #23
    Service Manager 10,000+ Posts
    E000005-001

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    16,059
    Rep Power
    236

    Re: E000005-001

    Thanks 👌

    Troubleshooting takes a little patience.
    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  4. #24
    Service Manager 10,000+ Posts
    E000005-001

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    10,307
    Rep Power
    242

    Re: E000005-001

    Quote Originally Posted by ajaybhagat2889 View Post
    Thank you soooo much sirrrr.....Your openion is very helful for me..... first i remove the right door swich in front.... And see it... I found the swich has fill in toner dust....Then i clean the swich in.... Circuit cleaner alchohol... then it assembled perfectly then swich o mshine..... Then mashine work normally.......Thenku so much sirrrrr....The E0005 0001 is accured from right door swich....
    kinda customary to give likes/thanks and even click on the 'star' in his post and approve of his advise.

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Manila
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Re: E000005-001

    I have a ImageRunner Advance 8505 and have this error E000005-0001 , we replace already web roller reset the counter dbrl1 and fix web from the counter and working for almost 3 weeks then suddenly came back again this error and we cant solve this problem anyone can give solution please.

  6. #26
    Service Manager 10,000+ Posts
    E000005-001

    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    16,059
    Rep Power
    236

    Re: E000005-001

    Quote Originally Posted by Wisdomrex View Post
    I have a ImageRunner Advance 8505 and have this error E000005-0001 , we replace already web roller reset the counter dbrl1 and fix web from the counter and working for almost 3 weeks then suddenly came back again this error and we cant solve this problem anyone can give solution please.
    ==================================================
    e005.jpge005.jpg
    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  7. #27
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Manila
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Re: E000005-001

    I finally solve this problem and i should thank to all, i found the problem from the main board J105 which the web solenoid connected at pin no. 5 there is a fusible resistor 1.5A that is already open, i replace it with 1A , now this Imagerunner advance 8505 working. Im tryingbto upload the picture of the board i dont no why its always failed
    Last edited by Wisdomrex; 4 Weeks Ago at 06:00 PM. Reason: Cant upload picture

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here