Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Greenwood, MS
    Posts
    21
    Rep Power
    1

    Bizhub C284e scan to email issue

    I have a laptop with windows 10 Home installed and my scan to folder was working but stopped work. I created a new shared folder and gave the user account read/write capabilities, turned on folder sharing and gave the user account full permissions ;I updated the firmware to the latest firmware (G20-M0), restarted the laptop, restarted the copier, turned on the Smb v1 is on. In the copiers information is entered as follows (see below) and if I go to the copier and select : Fax/Scan > Direct input > reference > Enter the workgroup name and host name > copier searches for users in the workgroup > Select the user account > and the when searching for shared folders it pops up with the message (can not connect to network). The copier was waiting for an APN so I switched it to a static IP and the jobs still failed to send, with the error reasoning being "Server Connection Error". I don't know what to do next.



    Host name: 192.168.0.0
    File Path: Test
    Username: user123
    Password: *********

  2. #2
    Service Manager 1,000+ Posts
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Meridian, MS
    Posts
    1,046
    Rep Power
    34

    Re: Bizhub C284e scan to email issue

    Quote Originally Posted by popup2u View Post
    I have a laptop with windows 10 Home installed and my scan to folder was working but stopped work. I created a new shared folder and gave the user account read/write capabilities, turned on folder sharing and gave the user account full permissions ;I updated the firmware to the latest firmware (G20-M0), restarted the laptop, restarted the copier, turned on the Smb v1 is on. In the copiers information is entered as follows (see below) and if I go to the copier and select : Fax/Scan > Direct input > reference > Enter the workgroup name and host name > copier searches for users in the workgroup > Select the user account > and the when searching for shared folders it pops up with the message (can not connect to network). The copier was waiting for an APN so I switched it to a static IP and the jobs still failed to send, with the error reasoning being "Server Connection Error". I don't know what to do next.



    Host name: 192.168.0.0
    File Path: Test
    Username: user123
    Password: *********
    Make sure the network location is NOT set to "PUBLIC"!!! ...only "Home", "Private", or "Work'!!!Bizhub C284e scan to email issueBizhub C284e scan to email issue

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    REACH FOR THE STARS!!!
    Konica Minolta Planetariums!
    https://www.konicaminolta.com/planet...gma/index.html

  3. #3
    Technician
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Greenwood, MS
    Posts
    21
    Rep Power
    1

    Re: Bizhub C284e scan to email issue

    That'll be the next thing I check

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts Bix's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Berlin
    Posts
    999
    Rep Power
    20

    Re: Bizhub C284e scan to email issue

    Hi, make sure that in the "Change advanced sharing settings" settings, the flag for printer sharing is enabled. In some cases Antivirus may block SMB or FTP.

  5. #5
    IT Manager 2,500+ Posts bsm2's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    USA
    Posts
    3,591
    Rep Power
    67

    Re: Bizhub C284e scan to email issue


  6. #6
    Service Manager 1,000+ Posts
    Bizhub C284e scan to email issue


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    2,343
    Rep Power
    82

    Re: Bizhub C284e scan to email issue

    I believe there is a firmware update to correct scan to email issues

  7. #7
    Technician
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Greenwood, MS
    Posts
    21
    Rep Power
    1

    Re: Bizhub C284e scan to email issue

    uploaded the special firmware beginning with GDB to the copier, set bit switch 219's hex code to 04, and entering the file path in ALL CAPS with no backslash resolved my issue.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here