Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    136
    Rep Power
    20

    Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Hello. We have several C280 copiers with the same problem. After 40K - 60K copies, dots appear on the surface of the color drums. The black drums are fine. The fault is returned after replacing the drum units. Replacing the main power supply, high-voltage power supply, transfer did not help. We will be grateful for any advice.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    408
    Rep Power
    31

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Hate to ask, but... are you using OEM toner?

  3. #3
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    283
    Rep Power
    27

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Quote Originally Posted by 907tec View Post
    Hate to ask, but... are you using OEM toner?
    I don't think it is OEM Toner, even if Cartridge OR packing box looks like original.
    It cannot happen that many machines have same problem, something must be common - TONER.
    Also I have faced this problem many couple of times.
    Hope it helps

  4. #4
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    136
    Rep Power
    20

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Quote Originally Posted by 907tec View Post
    Hate to ask, but... are you using OEM toner?
    toner is original

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts Zesti's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    185
    Rep Power
    24

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    I agree with Ajit. PiNSPIN, don't know which country are you from and what environmental conditions you have there. Check for excessive humidity.
    How many machines having same problem we are talking about?

  6. #6
    RTFM!! 2,500+ Posts allan's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Centurion
    Posts
    3,987
    Rep Power
    83

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Post a printed image with those drums. Make sure all adjustments like the background adjustment is set to 0. Or initialize the machine.
    Whatever

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    136
    Rep Power
    20

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Thanks friends . We will try to change the toner supplier.

  8. #8
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    283
    Rep Power
    27

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Quote Originally Posted by pinspin View Post
    Thanks friends . We will try to change the toner supplier.
    I do not blame supplier as they only purchase form somebody and sale to others, they even do not know the impact of this.
    I have seen everything looks like original (Packing + Price tag + bottle etc.) but toner is not original and many suppliers sale that as OEM toner ( I don't blame them ) as even we qualified & experience engineers do not judge that just be visual unless we use them.
    So my friend, never blindly believe in it even it looks like original, unless you have purchased directly from the company. (Especially when you have many such machines having same problem, only common thing is TONER,)

  9. #9
    Technician
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Lae
    Posts
    38
    Rep Power
    9

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Had the same fault on C280. Removed the toners and emptied and cleaned the sub toner hopper. Replaced developers and drums and all was good.

    I am not sure of the cause of this but am suspecting humidity.

    Thanks

  10. #10
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    283
    Rep Power
    27

    Re: Bizhub C280 ,dots on the surface of drums

    Quote Originally Posted by MORGY View Post
    Had the same fault on C280. Removed the toners and emptied and cleaned the sub toner hopper. Replaced developers and drums and all was good.

    I am not sure of the cause of this but am suspecting humidity.

    Thanks
    I think humidity around 40 to 70 is good for CQ.
    Very low will give cloudy effect (Smoothness especially in highlight areas gets hampered)
    Extreme Humidity will make toner and dispensing components sticky.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here