Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Bizhub 364 (B/W)


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Las Vegas
    Posts
    220
    Rep Power
    31

    Bizhub 364 (B/W)

    Had this machine set up to scan to pc (smb ) was working for a short time then stopped. All the settings appear to be correct. I have used host name and ip address, but when I go to scan the job just goes into "waiting" and never reaches the destination. Coincidently I cannot access the web interface from a connected pc. I even hooked up my own PC and still can't see the web interface. The machine has the latest firmware (M1) and it also prints fine. It Just won't scan to pc and cannot access web interface. Any ideas? Thanks in advance.

  2. #2
    Service Manager 1,000+ Posts
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Flat Rock Michigan
    Posts
    1,046
    Rep Power
    49

    Re: Bizhub 364 (B/W)

    Quote Originally Posted by Reed View Post
    Had this machine set up to scan to pc (smb ) was working for a short time then stopped. All the settings appear to be correct. I have used host name and ip address, but when I go to scan the job just goes into "waiting" and never reaches the destination. Coincidently I cannot access the web interface from a connected pc. I even hooked up my own PC and still can't see the web interface. The machine has the latest firmware (M1) and it also prints fine. It Just won't scan to pc and cannot access web interface. Any ideas? Thanks in advance.


    try resetting the network settings (reinitialize network)

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts
    Bizhub 364 (B/W)


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Las Vegas
    Posts
    220
    Rep Power
    31

    Re: Bizhub 364 (B/W)

    Quote Originally Posted by Albonline View Post
    try resetting the network settings (reinitialize network)
    Tried that already and reloaded the firmware

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  4. #4
    Service Manager 1,000+ Posts
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Flat Rock Michigan
    Posts
    1,046
    Rep Power
    49

    Re: Bizhub 364 (B/W)

    Quote Originally Posted by Reed View Post
    Tried that already and reloaded the firmware




    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

    then most likely mfp is shot. it pings?

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Bizhub 364 (B/W)


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Las Vegas
    Posts
    220
    Rep Power
    31

    Re: Bizhub 364 (B/W)

    Quote Originally Posted by Albonline View Post
    then most likely mfp is shot. it pings?
    Yes it pings and I can print to it... No smb scans and can't access the web interface From a pc

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  6. #6
    Certified Konica Expert 2,500+ Posts
    Bizhub 364 (B/W)

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    North Jersey
    Posts
    4,984
    Rep Power
    217

    Re: Bizhub 364 (B/W)

    i would backup the address book and settings to USB in admin mode page 2 (set bit switch 72 to hex 04 and hit fix if its not on page 2 of admin mode)
    then get movie data and do a system data clear in initialization.
    reimport the data from the USB, reinstall movie data and try again.
    this has worked for me half a dozen times .
    We know a thing or two because we've seen a thing or two.
    Also don't ask me for files without a contributor badge.

  7. #7
    Service Manager 1,000+ Posts Bix's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Berlin
    Posts
    1,421
    Rep Power
    39

    Re: Bizhub 364 (B/W)

    Have you checked the gateway and subnet?

    Maybe the router is changed

  8. #8
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    May 2016
    Posts
    428
    Rep Power
    26

    Re: Bizhub 364 (B/W)

    Quote Originally Posted by Reed View Post
    Had this machine set up to scan to pc (smb ) was working for a short time then stopped. All the settings appear to be correct. I have used host name and ip address, but when I go to scan the job just goes into "waiting" and never reaches the destination. Coincidently I cannot access the web interface from a connected pc. I even hooked up my own PC and still can't see the web interface. The machine has the latest firmware (M1) and it also prints fine. It Just won't scan to pc and cannot access web interface. Any ideas? Thanks in advance.
    Have you tried with a new (or known working) network cable) directly connecting laptop with machine bypassing router/switch. IP address manually set on both PC and machine within the same range.

    Had this problem many times. Network switch was cause of the problem every time in this scenario (can ping machine from pc but cannot ping pc from machine) so print is working but scan not.

    It's easy to try. If you get web interface this way you don't need to initialize the setting and reload movie data which takes time if you don't have everything ready.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here