Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Silsbee, Tx
    Posts
    23
    Rep Power
    22

    Bizhub c252 problem after fuser reset

    So I reset the fuser this morning with a 63ma fuse and everything seemed to go fine, reset the copier error msg went away, but not once its does a full warm up the screen just got black like its automatically going into standby mode or something. As its warming up I can go into any menu I want and pretty much do anything I want. But the moment it finishes warming up thats it screen goes black. Any thoughts?

  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    280
    Rep Power
    26

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    When screen go black how do you recover again,restart on main switch,sub switch ?
    Did you try troublereset just in case?

  3. #3
    Technician
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Silsbee, Tx
    Posts
    23
    Rep Power
    22

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    Either power switch will recover to the point of it thinking its restarting. yes I did trouble reset. Im unable to copy or print by the time it warms up and stabilizes image it goes dark / standby

  4. #4
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    280
    Rep Power
    26

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    In that "sleep" state,can you ping or access over web page to machine?
    If problem apear just after fuser reset i would start from there,remove fuser,check is fuse open circuit,check connectors,pinched wires...

  5. #5
    Technician
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Silsbee, Tx
    Posts
    23
    Rep Power
    22

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    Quote Originally Posted by Toxic View Post
    In that "sleep" state,can you ping or access over web page to machine?
    If problem apear just after fuser reset i would start from there,remove fuser,check is fuse open circuit,check connectors,pinched wires...
    I repulled the fuser and removed the fuse checked wires etc and reinstalled. and no i can no ping the copier

  6. #6
    Service Manager 1,000+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,191
    Rep Power
    56

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    Can you go into service mode?
    A tree is known by its fruit, a man by his deeds. A good deed is never lost, he who sows courtesy, reaps friendship, and he who plants kindness gathers love.

    Blessed are they who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

  7. #7
    Major Asshole! 2,500+ Posts
    Bizhub c252 problem after fuser reset

    mrwho's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Combing the desert!
    Posts
    3,939
    Rep Power
    71

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    Found these two, apparently not related between them and not exactly your problem, but it's suspicious that they share the same cause:

    DESCRIPTION: The copier control panel blanks out when running the gradation adjustment.
    CAUSE: Poor connection.
    SOLUTION: Check the scanner interface cable for bent pins. If there are bent pins, straighten the pins with needle-nose pliers and check the female connection on the copier. Verify that the holes are the correct size and are clean.


    DESCRIPTION: 'Warming Up' message remains on the control panel.
    CAUSE: There are bent pins on the copier to scanner interface cable.
    SOLUTION: Straighten the pins on the male side and then check that the female connector holes are round shaped and not oval shaped. If the holes are oval shaped, insert a small pin to reform the hole to a round shape.

    So, check the scanner cable...
    ' "But the salesman said . . ." The salesman's an asshole!'
    Mascan42

    'You will always find some Eskimo ready to instruct the Congolese on how to cope with heat waves.'

    Ibid

  8. #8
    Service Manager 1,000+ Posts
    Bizhub c252 problem after fuser reset

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    north jersey
    Posts
    2,316
    Rep Power
    50

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    Quote Originally Posted by postmart View Post
    So I reset the fuser this morning with a 63ma fuse and everything seemed to go fine, reset the copier error msg went away, but not once its does a full warm up the screen just got black like its automatically going into standby mode or something. As its warming up I can go into any menu I want and pretty much do anything I want. But the moment it finishes warming up thats it screen goes black. Any thoughts?
    fuse should be .063 1/16thA
    did you remove the fuse after it blew? did you ohm it out and make sure its open and see if it turns on?

  9. #9
    Technician
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Silsbee, Tx
    Posts
    23
    Rep Power
    22

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    Quote Originally Posted by tsbservice View Post
    Can you go into service mode?


    No it seems to hang when trying to go into service mode

  10. #10
    Technician
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Silsbee, Tx
    Posts
    23
    Rep Power
    22

    Re: Bizhub c252 problem after fuser reset

    Also it is allowing me to ping the copier.. for a few mins after the screen goes blank.. then it goes away

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here