Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    16
    Rep Power
    18

    ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    hello

    recently, i've 2 copiers at the same time with the same Quality Default.

    When I print Demo Page with the little bird, ---->> Greyscales are Cyan.
    When I print Gradation Adjust Patern in SERVICE MODE ---->> Greyscales are Cyan too.

    Firmware : G20-M0
    1st copier 600 000 BW prints 180 000 Colour Prints
    2nd copier 250 000 BW prints 400 000 Colour Prints


    I've changed :
    UI-711C
    UI-711M
    UI-711J
    UI-711BK
    and the Transfert Belt

    But no result.

    ID Cells ??
    Laser unit ??

    see file *.jpg

    Thanks for your reply
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    238
    Rep Power
    23

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    Somebody put cyan toner in place of black toner?
    First thing come to my mind though i never seen that on the field.

  3. #3
    Service Manager 1,000+ Posts
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    LaPorte Indiana
    Posts
    1,037
    Rep Power
    33

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    Have you pulled out the Black Developer unit and looked at it? make a black only copy, what do you see?

  4. #4
    Service Manager 2,500+ Posts
    ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    4,899
    Rep Power
    81

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    what are you trying to print?

    does it have ANY color on the page * in formatted file * ? ( if so it may be in "composite color mode"

  5. #5
    Field Supervisor 500+ Posts Woxner's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Felixstowe England
    Posts
    586
    Rep Power
    24

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    the feet does not matter. only printer. if you change all i/u's and it did it right away then it seems electronic. dont think laser is culprit.

  6. #6
    RTFM!! 2,500+ Posts allan's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Centurion
    Posts
    3,517
    Rep Power
    71

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    Quote Originally Posted by Toxic View Post
    Somebody put cyan toner in place of black toner?
    First thing come to my mind though i never seen that on the field.
    I have . Some of the generic toner bottles are not slotted so they can work on other models so they fit anywhere..
    Will put money on that you are right.

    OP please let us know.


    Replaced the IU you say. Did it work OK for a bit?
    Whatever

  7. #7
    Service Manager 1,000+ Posts
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    LaPorte Indiana
    Posts
    1,037
    Rep Power
    33

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    You can change the Black drum all day, and problem won't change. The Developer unit is separate.

  8. #8
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    238
    Rep Power
    23

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    Quote Originally Posted by mo0651 View Post
    You can change the Black drum all day, and problem won't change. The Developer unit is separate.
    You are right,CMY is imaging units but black is separate DR/DV

  9. #9
    RTFM!! 2,500+ Posts allan's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Centurion
    Posts
    3,517
    Rep Power
    71

    Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    Post an image of the gray gradations please.
    Whatever

  10. #10
    Technician Walterj's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Lima
    Posts
    31
    Rep Power
    5

    Post Re: ( 2 X ) Bizhub C754e - GREYSCALES --> CYAN !!!! ????

    Quote Originally Posted by LAURENT19 View Post
    hello

    recently, i've 2 copiers at the same time with the same Quality Default.

    When I print Demo Page with the little bird, ---->> Greyscales are Cyan.
    When I print Gradation Adjust Patern in SERVICE MODE ---->> Greyscales are Cyan too.

    Firmware : G20-M0
    1st copier 600 000 BW prints 180 000 Colour Prints
    2nd copier 250 000 BW prints 400 000 Colour Prints


    I've changed :
    UI-711C
    UI-711M
    UI-711J
    UI-711BK
    and the Transfert Belt

    But no result.

    ID Cells ??
    Laser unit ??

    see file *.jpg

    Thanks for your reply

    good day
    Dear I recommend you check the black developing unit and the HV1 / HV2 / HV3 boards


    Greetings

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here