Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    ALIEN OVERLORD 2,500+ Posts fixthecopier's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    The Republic of Pineland
    Posts
    4,715
    Rep Power
    128

    Bizhub c554e, Firmware issue ??

    Customer said the machine would not recognize paper on glass unless she rebooted every time. When I arrived, I could put it on the glass and move it to different positions and it seemed to work fine . Detected all sizes of paper. I did it 15 times. Then made a copy, and now it sees nothing on the glass until you reboot. I tried loading firmware but it would not take. Going back with different thumb drive tomorrow. Wanted to know if anyone had seen this before.
    The greatest enemy of knowledge isn't ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking

  2. #2
    Field Supervisor 500+ Posts Woxner's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Felixstowe England
    Posts
    665
    Rep Power
    31

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    clean the glass and mirrors cl underside of the glass even if it looks clean. do the erase adjustment. also ck df alignment for the magnet. some flash drive wont work. you can also try loading one part at a time controller last.

  3. #3
    ALIEN OVERLORD 2,500+ Posts fixthecopier's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    The Republic of Pineland
    Posts
    4,715
    Rep Power
    128

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    Quote Originally Posted by Woxner View Post
    clean the glass and mirrors cl underside of the glass even if it looks clean. do the erase adjustment. also ck df alignment for the magnet. some flash drive wont work. you can also try loading one part at a time controller last.

    Thanks for the reply. Cleaned the mirrors. Flashdrive was just used on a 558e, I think the file may be corrupt. Going back with 3 drives just in case.
    The greatest enemy of knowledge isn't ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking

  4. #4
    Service Manager 1,000+ Posts Bix's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Berlin
    Posts
    1,427
    Rep Power
    33

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    Make sure with the sensor checks if its work properly.

  5. #5
    ALIEN OVERLORD 2,500+ Posts fixthecopier's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    The Republic of Pineland
    Posts
    4,715
    Rep Power
    128

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    So far none of the basic stuff has worked. Tried firmware with a different stick, pulled a fresh file from KMBS, and on this one it would say I had an invalid external usb. Tried twice and tried the other stick twice, it was doing the same thing, not booting to anything. After I gave up on those, tried to reboot machine and it took almost 15 minutes to come up. She was pissed about the whole firmware thing. Didn't solve anything.
    The greatest enemy of knowledge isn't ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking

  6. #6
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Pooler, GA
    Posts
    292
    Rep Power
    17

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    Invalid drive usually means wrong firmware or wrong format on the drive.

  7. #7
    Service Manager 2,500+ Posts
    Bizhub c554e, Firmware issue ??


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    2,589
    Rep Power
    91

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    I have a similar issue. Bought a Biz C284e from wholesaler and everything is working fine, except it had very old F/W. It will update everything fine except NG comes up for MFP. Tried 6 different USB sticks (all work with other bizhubs) and at least 10 different F/W's, even trying to load F/W versions in steps. Still no good. Then machine wouldn't even boot. Only way I was able to get to boot up was leave usb service port open.Everything seems to work fine with port open.

    What concerns me and only reason I messed with the F/W was the issues with SMB 2 scanning. Since all the FW updated except MFP, including scanner does that mean the SMB 2 update is installed or is that done with MFP FW?

    Any ideas appreciated.
    Thanks

  8. #8
    Service Manager 2,500+ Posts
    Bizhub c554e, Firmware issue ??

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    north jersey
    Posts
    3,297
    Rep Power
    114

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    ive gotten lucky twice when that happens, backup addy book to USB and then if you do a system data clear (initialize) the firmware takes. then movie data then restore address book.
    We know a thing or two because we've seen a thing or two.

  9. #9
    Service Manager 2,500+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,044
    Rep Power
    184

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    Quote Originally Posted by fixthecopier View Post
    So far none of the basic stuff has worked. Tried firmware with a different stick, pulled a fresh file from KMBS, and on this one it would say I had an invalid external usb. Tried twice and tried the other stick twice, it was doing the same thing, not booting to anything. After I gave up on those, tried to reboot machine and it took almost 15 minutes to come up. She was pissed about the whole firmware thing. Didn't solve anything.
    Try to disconnect HDD and then update FW.
    A tree is known by its fruit, a man by his deeds. A good deed is never lost, he who sows courtesy, reaps friendship, and he who plants kindness gathers love.

    Blessed are they who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

  10. #10
    Service Manager 2,500+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,044
    Rep Power
    184

    Re: Bizhub c554e, Firmware issue ??

    Quote Originally Posted by copyman View Post
    I have a similar issue. Bought a Biz C284e from wholesaler and everything is working fine, except it had very old F/W. It will update everything fine except NG comes up for MFP. Tried 6 different USB sticks (all work with other bizhubs) and at least 10 different F/W's, even trying to load F/W versions in steps. Still no good. Then machine wouldn't even boot. Only way I was able to get to boot up was leave usb service port open.Everything seems to work fine with port open.

    What concerns me and only reason I messed with the F/W was the issues with SMB 2 scanning. Since all the FW updated except MFP, including scanner does that mean the SMB 2 update is installed or is that done with MFP FW?

    Any ideas appreciated.
    Thanks
    I guess you can always try if machine will scan with SMBv1 disabled on host PC.
    As per MFP=NG message check KBA01400074 article.
    A tree is known by its fruit, a man by his deeds. A good deed is never lost, he who sows courtesy, reaps friendship, and he who plants kindness gathers love.

    Blessed are they who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here